KK GLOBUS – Ervin Šoltić brončani na Svjetskoj ligi

Više od 3.000 natjecatelja iz 76 zemalja nastupilo je od 16. do 19. svibnja na WKF Karate 1 Svjetskoj ligi u španjolskoj A Coruñi. Radi se o jednom od tri službena natjecanja Svjetske karate federacije (WKF), uz europska i svjetska prvenstva, na kojima karatisti skupljaju bodove za svjetsku rang-listu.

U Španjolskoj je nastupilo i 11 natjecatelja iz Karate kluba Globus Čakovec. Sjajan rezultat ostvario Ervin Šoltić osvojivši 3. mjesto u kadetskoj kategoriji iznad 70 kg.

Ervin je nakon slobodnog prvog kola pobijedio protivnike iz Poljske, Italije i Francuske! U polufinalu je, iako je borba mogla otići i na njegovu stranu po prikazanom, izgubio zbog pravila jačeg boda nakon neriješenog rezultata 3:3. Zatim je u repasažu pametnom borbom dominantno pobijedio predstavnika Nizozemske rezultatom 5:3 i osvojio odlično treće mjesto.

Mlađe seniorke Ana Filipović (+68 kg) i Leona Gulija (-68 kg) zaustavljene su u četvrtfinalu, korak do medalje. Kadet Tino Panić (-45 kg) završio je na 7. mjestu.

Uz njih hrvatske boje od Globusovaca branili su još Josip Slukić, Sven Strahija, Petar Slukić, Paulina Magdalenić, Laura Strahija, David Bermanec i Aida Trstenjak, a vodili su ih treneri Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić.

Turnir u A Coruñi bilo je drugo ovosezonsko natjecanje Svjetske lige. Sljedeća postaja je Poreč od 27. do 30. lipnja te do kraja godine Meksiko i Venecija.

KK Globus