Kaštel II pobijedio odbojkašice Plavih i zasjeo na vrh ljestvice, Plavi susret dobili bez borbe

Ovog vikenda su odbojkašice i odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice trebali igrati bitne gostujuće prvenstvene utakmice, odbojkašice u Belici protiv druge ekipe Kaštela iz Pribislavca, a odbojkaši u Nedelišću protiv istoimenog domaćina.

U subotu su prve na redu bile odbojkašice. Prije ove utakmice druga ekipa Kaštela i Plavi bili su izjednačeni na vrhu tablice tako da je ova utakmica bila utakmica za 1. mjesto. Kaštelanke odlično ulaze u utakmicu i vrlo brzo dolaze do prednosti od 4:0 pa je trener Plavih bio primoran zvati prvi timeout. Igra pekleničkih odbojkašica se ne poboljšava pa Plavi zovu i drugi timeout kod rezultata 9:1. Prednost Kaštelanki raste i dalje pa osvajaju prvi set rezultatom 25:11. Prva polovica drugog seta bila je izjednačena. Tada Plave počinju igrati bolje i u prednosti su od 5 poena. Prednost povećavaju i izjednačuju na 1:1 rezultatom 25:16. Treći set je bio sličan prvom. Domaće igračice su brzo stekle veliku prednost koju povećavaju do kraja seta. Plave su izgubile 3. set rezultatom 25:11. U četvrtom setu ponovno slična situacija, Kaštelanke u stalnoj prednosti. Četvrti set osvajaju rezultatom 25:14 i time dolaze do zaslužene pobjede. Šteta što Plave u ovom meču zbog ozljeda nisu bile kompletne, utakmica bi sigurno bila zanimljivija i kvalitetnija. Treba pohvaliti i navijače kojih je bilo puno i koji su glasno bodrili svoje igračice. Ovim porazom Plave se i dalje nalaze na drugom mjestu sa 3 boda zaostatka za Kaštelom i istim brojem bodova kao i trećeplasirani Ivanec.

Kaštel II – Plavi 3:1 (25:11, 16:25, 25:11, 25:14)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, Novak, A., I., L. Turk, Pintarić, Mance, Debelec, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

U nedjelju su odbojkaši Plavih trebali igrati utakmicu u Nedelišću. 80 minuta prije početka utakmice domaćini su javili da zbog nedovoljnog broja igrača otkazuju utakmicu. Time su Plavi bez borbe došli do 3:0 pobjede. Na tablici Plavi vode sa 13 bodova, Poljanec ima 9, Nedelišće 6, a druga ekipa Centrometala 1 bod.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić, arhiva)