Karlo Bogdan član AK M. Središće postao hrvatski reprezentativac na 100m i 4x100m

Jučer, dana 22.09.2018. u Rijeci se održalo FINALE KUPA HRVATSKE ZA KADETE I KADETKINJE. Budući da je ovo bilo finale, moramo spomenuti da je dana 31.08. trebalo proći kroz kvalifikacije koje su se održale u 4 regije (Varaždinu, Osijeku, Splitu i Rijeci), te je 12 najboljih u svakoj disciplini izborilo nastup u finalu koje se održalo jučer u Rijeci.

To isto finale ujedno je bilo i izborno natjecanje za kadetsku reprezentaciju Hrvatske koja će se okupiti ovog petka, te otputovati u Madžarski Gyor na četveromeč kadetskih reprezentacija. Budući da je Karlo Bogdan u finalnoj utrci na 100m završio kao drugoplasirani, to mu je donijelo direktan plasman kao člana reprezentacije na 100m, kao i člana štafete u utrci 4x100m.

Ovo je ujedno i PRVI REPREZENTATIVAC HRVATSKE IZ REDOVA ATLETSKOG KLUBA „MURSKO SREDIŠĆE“, te se dugogodišnji radi i trud naravno isplatio.

Moramo spomenuti i mlađe kadetkinje i kadetkinje koje su uz Karla izborile ovo, za njih veliko finale, jer u spomenutoj kategoriji ostaju još dvije godine pa je pred njima još mnogo nastupa i nadamo se novih reprezentativnih poziva, a to su: TENA MARODI (600m), LEA MARODI (300m), NIKA JAMBREŠIĆ, REBEKA NOVINIĆ, TENA KEROVEC I ANJA ZADRAVEC (4x100m) koje su svojim radom i trudom, bez obzira što su čak dvije godine mlađe uspjele proći u među 12 najboljih u Hrvatskoj u svojim disciplinama.

Bila je ovo iznimno uspješna sezona za atletski klub „Mursko Središće“, koja još uvijek nije završila, ali se možemo pohvaliti da je bila najbolja do sad. Iako očekujemo još mnogo više u narednima koje dolaze, uz mnogo rada, truda, odricanja i nesebične pomoći svih ljubitelja atletike, mislimo da daljnji uspješni rezultati ne mogu izostati.

(Marija Hižman, foto MH)