Karatisti se vratili natjecanjima, Globusovci najbolji na Krku

Prisilna stanka, koja je u karate sportu trajala tri mjeseca, konačno je prekinuta. Karatisti su se vratili na tatamije i to na našem najvećem otoku. Krk Kup 2020. održan je minulog vikenda u Malinskoj, a među 250 natjecatelja iz 27 hrvatskih klubova bili su i članovi Karate kluba Globus. Vikend izdanje Globusovaca treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger ocijenili su, s obzirom na okolnosti u kojima se treniralo, solidnim.

– I prije popuštanja mjera trenirali smo on line, ali trebamo reći kako smo svi bili jednoglasni u tome da su nam trebala natjecanja. Djeca su zaista žudila da se natječu jer im je ovako dugi period bez i jednog turnira do sada bio nezamisliv. Kada se uzme sve u obzir bili smo dobri na Krku, ali sada nam predstoji povratak na staru razinu forme – izjavio je Slukić. Globusovci su osvojili osam zlata, četiri srebra te čak 12 bronci i time bili najuspješniji klub na turniru.

– Sve je u Malinskoj bilo dobro organizirano. Malo smo se bojali kako će turnir izgledati zbog brojnih ograničenja i preporuka, ali na kraju je sve bilo sasvim u redu. Osim toga, naši natjecatelji su subotnje i nedjeljno popodne iskoristili za zasluženo opuštanje i odmaranje uz more, bazen i sunce – rekao je Slukić dodavši kako se tako iskoristilo prekrasno lipanjsko morsko vrijeme. Govoreći o daljnjim akcijama rekao je kako za sada nema u kalendaru toliko natjecanja kao inače, ali svi u klubu radit će na jačanju spreme i povratku na predkorona formu.

OSVAJAČI MEDALJA:

Zlato: Tino Panić, David Bermanec, Aida Trstenjak, Laura Strahija (2x), Leona Gulija, Sven Strahija i Josip Slukić
Srebro: Ervin Šoltić, Nikola Topličanec, Sven Strahija i Tino Panić
Bronca: Petar Filipović, Dorjan Rubin, Tena Vurušić, Paulina Magdalenić, Marko Lepoglavec, David Bermanec, Filip Kovačić, Timo Vlahek, Luka Sokač, Ana Filipović, Sara Novak i Kristian Topličanec

(Miljenko Dovečer, priopćenje, Foto: KK Globus)