Karate centar Šenkovec osvojio u Đakovu 11 medalja na prvenstvu Hrvatske u karateu

U nedjelju, 17. prosinca 2023. godine  u Đakovu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama.  353 natjecatelja iz 51 kluba nastupilo je u gradskoj dvorani u cjelodnevnom, ali dobro organiziranom prvenstvu pod pokroviteljstvom HKS-a. Karate centar Šenkovec nastupio je s 14 pojedinačnih predstavnika i dvije ekipe. U kategorijama natjecatelja koji rade samo izvedbe učeničkih kata  nastupili su: Karla Šagi, Mauro Gajnik,  Karlo Bađun , Ivano Perić, David Vuk, Domagoj Jurčević, Lea Kurevija, Lea Rajić i Marija Križanac.

Naši najmlađi natjecatelji odradili su odlične nastupe i ostvarili slijedeće rezultate :

zlatne medalje: ŠAGI KARLA – 10 godina i  MAURO GAJNIK – 11 godina

srebro : LEA KUREVIJA – 11 godina

bronce: DOMAGOJ JURČEVIĆ – 11 godin , DAVID VUK – 12 godina i   KARLO BAĐUN – 12 godina.

Natjecanje je nastavljeno nastupima ekipa gdje smo imali prijavljene dvije ekipe u konkurenciji učenica i učenika. Nakon eliminacijskih mečeva ekipa učenica u sastav: LEA KUREVIJA, LEA RAJIĆ i MARIJA KRIŽANAC izborila je nastup u finalu gdje osvaja srebrnu medalju iza ekipe Slavonskog Broda.

U ekipnoj kategoriji učenika ekipa u sastavu : DOMAGOJ JURČEVIĆ, IVANO PERIĆ  i  DAVID VUK u polufinalu gubi od kasnijih pobjednika ( ekipa KK Slavko Krivski iz Daruvara ) te osvaja brončano odličje.

U drugom dijelu natjecanja nastupili su natjecatelji u službenim kategorijama ( izvedbe majstorskih kata ) : Lorena Mihalković, Ana Bađun,  Ena Rajković, David Faić i Mia Sabol.

Osvojena zlatna medalja u službenim kategorijama :

DAVID FAIĆ – dječaci 13 godina

Osvojene brončane medalje u službenim kategorijama:  ANA BAĐUN – djevojčice 14 godina, MIA SABOL – djevojčice 12 godina

Trener Tihomir Grgić : „… mislili smo da će prošlogodišnji rezultat od 10 osvojenih medalja biti teško dostići, ali ove godine smo ih uspjeli osvojiti 11 !!! Šteta što je ždrijeb spojio Anu i Lorenu u međusobni meč, šteta što je poneka pogrešna odluka sudaca odnijela još koje zlato, ali to je sport i na to moramo biti spremni. Posebno čestitam osvajačima zlatnih medalja, a svima njima ovo je druga titula državnog prvaka u nizu i to nas posebno veseli jer dokazuju svoju kvalitetu i rezultatsku konstantu. Čestitam i natjecateljima koji su dali svoj maksimum, došli kroz repasažne mečeve u priliku boriti se za medalju, ali ovaj put nisu uspjeli osvojiti odličje ( Ivano, Lea Rajić, Marija, Ena i Lorena ).

Vratili smo se iz Đakova s tri državna prvaka, dva srebra , šest brončanih medalja i tri plasmana na peto mjesto. Ovim rezultatom u konkurenciji 51 kluba iz cijele Hrvatske KC Šenkovec zauzima visoko 4 mjesto po uspješnosti ( ali i s najmanje prijavljenih natjecatelja ) Natjecanja uvijek nose i neke sudačke nepravde, ali nakon 11 osvojenih medalja bilo bi neozbiljno to komentirati. Moram posebno zahvaliti roditeljima koji su i ovaj put bili neizostavna logistička podrška i bez čijeg angažmana i podrške ovi rezultati ne bi bili ostvarivi. Ovim smo državnim prvenstvom  na najljepši mogući način zaključili, za nas, vrlo uspješnu 2023. godinu “

Na natjecanju su sudili Vlado Bošnjak i Berislav Maksimović, a ekipu natjecatelja  vodili su treneri Tihomir i Drago Grgić uz veliku pomoć starijih natjecatelja kluba (Bella Mikulić, Ozren Grgić i Niko Šagi).

Dejan Mihalković

Ana Bađun na postolju

David Faić-druga titula u nizu

Ekipa učenica-Lea Rajić,Lea Kurevija i Marija Križanac s trenerom Dragom Grgićem

Karlo Bađun

Mauro Gajnik-ponovo zlatni

Mia Sabol

Šagi Karla – dvostruka državna prvakinja

Srebrna i brončana ekipa s trenerom