KAKAV OBRAT! TORPEDO PREOKRENUO 0:2 S 5 POGODAKA U DRUGOM POLUVREMENU!

U 20. kolu 3.županijske nogometne lige Torpedo je u Križovcu ugostio Dravu iz Kuršanca. Domaćin izraziti favorit, jer u međusobnim dvobojima dečki iz Kuršanca uvijek izvlače deblji kraj. No da i u takvim utakmicama ne smije biti pristupa “lako ćemo”, gosti su dokazali već u prvih dvadesetak minuta. Drava je borbenija,i ma konkretnije napade, dok domaćin igra u grču i nepovezano. I to im dolazi na naplatu u 16. minuti. Plaftak izvodi udarac iz kuta na prvu stativu,a domaći vratar Varga neoprezno reagira i odbija loptu u vlastitu mrežu za 0:1. Nakon postignutog gola,gosti još odlučnije napadaju Vargin gol, torpedisti se brane i muku muče s kreiranjem završnice. U 40. minuti domaći libero (moja malenkost) radi prekršaj na dvadesetak metara od gola. Gosti ne upućuju direktan udarac na gol iz slobodnjaka,već se lopta podvaljuje pokraj živog zida za Jelenića koji matira Vargu jedan na jedan i to je 0:2. Stim rezultatom odlazi se na odmor.

02

U nastavku susreta gledali smo drugačiji Torpedo. Srčanošću,borbenošću i timskim radom razmontirali su Dravu i utrpali joj 5 komada za manje od pola sata. Najprije u 53.minuti Šoltić smanjuje vodstvo gostiju na 1:2,da bi 4 minute kasnije svojim drugim pogotkom utakmicu odveo u egal. Krasan udarac glavom, vratar Kosi nemoćan. U 65. gostujući branič u svom šesnaestercu neoprezno starta na Šoltića s leđa,ruši ga,i to je kazneni udarac za domaćina. Siguran realizator za preokret i vodstvo domaćina 3:2 je kapetan David. U 76. minuti skraćeni korner za domaće s lijeve strane. Izvođač Tuksar N. milimetarskom preciznošću pronalazi svoga kapetana neometanog na drugoj stativi,koji se samo lagano naklonio i lopta je opet u mreži na opće oduševljenje domaće publike. Dvije minute kasnije točku na i stavlja igrač utakmice Šoltić svojim trećim pogotkom za konačnih 5:2.Mogao je domaćin do kraja i podebljati svoje vodstvo,no nedostajalo je koncentracije u završnici.

08

Sve u svemu, torpedisti su pokazali da su ekipa sa karakterom. Unatoč obilnoj kiši koja je neumoljivo padala cijelo drugo poluvrijeme,negativnom rezultatu i lošoj igri u prvom dijelu,uspjeli su skupiti glave i kreirati veliki preokret. Ovom pobjedom približili su se trećeplasiranom Jadranu iz Štefanca na samo tri boda,ali sa utakmicom manje. U sljedećem,21. kolu,Torpedo u derbiju kola gostuje kod drugoplasirane Mladosti iz Dekanovca. Utakmica se igra u nedjelju 8.5.2016. s početkom u 17 sati.Pozivamo sve navijače da nas dođu bodriti u što većem broju. IDEMO TORPEDO!!!!!

11

TORPEDO-DRAVA  5:2 (0:2)

SUCI:Mustač Mario(Sveta Marija),pomoćnici:Vabec Filip,Vrbanec Denis(Savska Ves)

DELEGAT:Novaković Zvonko

STRIJELCI:0:1 Plaftak(16.)  0:2 Jelenić(40.)  1:2 Šoltić(53.)  2:2 Šoltić(57.)  3:2 David(65.-11m)  4:2 David(76.)  5:2 Šoltić(78.)

GLEDATELJA:80

03

TORPEDO:Varga,David,Munđar,Radeljak,Žerjav,Tuksar N.,Mikulić(88.Pavlović),Fric,Radiković,Vinković(46.Rukljač),Šoltić

Pričuve:Pavlović,Rukljač

DRAVA:Kosi D.,Hanjš D.(77.Železnjak),Balog,Bračko(60.Zanjko Mi.),Kosi M.,Kovačić,Plaftak(81.Hanjš M.),Jelenić(80.Ignac)

Pričuve:Kozar,Petričević,Zanjko Mi.,Horvat,Ignac,Zanjko Ma.,Hanjš M.

(Dino Žerjav, foto Tin Tomanić)

04

05

07

09

10

12

13

14

15