Kajak-kanu klub „Mura“ iz Murskog Središća organizirao je protekle nedjelje spust rijekom Murom

Kajak-kanu klub „Mura“ iz Murskog Središća organizirao je protekle nedjelje spust rijekom Murom od Dekanovca do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na svojevrsnu veslačku avanturu kajakaši iz Murskog Središća pozvali su prijatelje iz kajak-kanu kluba „Varteks“ iz Varaždina.

Dvojica kajakaša krenula su veslati rano ujutro iz Murskog Središća. Nakon 20-ak kilometara, kod lokaliteta Jaka glava u Dekanovcu, pridružili su se ostalim „mureplovcima“ iz središćanskog i prijateljskog varaždinskog kluba. Zajedničkim veslanjem, uz pjesmu mnogobrojnih vrsta ptica, krenuli su prema 50-ak kilometara udaljenom ušću Mure u Dravu. Usputno stajanje iskoristili su za odmor, osvježenje i logorsku vatru. Spust je završen oko 17 sati na samom ušću susretom veslača s članovima koji su ovog puta preuzeli logističku potporu. Vjerujemo kako je ovo početak uspješna suradnje KKK „Mura“ i KKK „Varteks“.

Od ove godine klub se aktivno uključuje u manifestaciju Ljeto uz Muru, a više o tome uskoro na službenoj Facebook stranici: https://bit.ly/37Gxmkp

Kajak-kanu klub “Mura”