Kadeti Međimurja pobijedili Lučko i ušli u četvrtzavršnicu finala Hrvatskog nogometnog kupa

Boljom igrom u drugom dijelu mladići Nevena Bujanića plasirali su se dalje u Hrvatskom nogometnom kupu. Nakon velikog iznenađenja i eliminacije Lokomotive kadeti Međimurja u Čakovcu su ugostili ekipu Lučkog u osmini završnice hrvatskog nogometnog kupa za kadete.

Na pomoćnom terenu SRC Mladosti u prvom poluvremenu mladići iz Lučkog bili su dominantni i imali su nekoliko prigoda za zgoditak. Sve opasnosti pred svojim golom otklanjao je odlični vratar domaćina Tomi Hatlek i na poluvrijeme ekipe odlaze bez zgoditaka.

U drugom dijelu potpuno druga igra domaćina, bili su agresivniji i sa više htijenja napadali gol gostiju. Iz takvih nastojanja u 72. minuti dosuđen je slobodni udarac za Međimurje na nekih dvadeset metara. Preciznim udarcem preko živog zida, eurogolom, uspješan je bio Mateo Šupljika koji dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Fizički moćni gosti pokušavaju poravnati rezultat, ali obrana Međimurja otklanja sve opasnosti i u jednom od kontranapada golom Domagoja Dežđeka domaćin potvrđuje plasman u daljnje kolo.

-Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, u početku smo imali šansu koju smo promašili, gosti su bili agresivni i agilni. Na poluvremenu sam ispromiješao ekipu, napravio sam neke rošade, promijenio sam taktiku. Rekao sam igračima da moramo biti hrabriji, a umjesto dva zadnja vezna  stavio sam Šimunića kao korektora na zadnjeg veznog, a sa dva ofenzivna vezna pojačao pritisak na gostujuću obranu i mislim da je to promijenilo tijek utakmice.- u jednom dahu nam je ispričao trener kadeta Međimurja Neven Bujanić.

Ova talentirana generacija zaslužila je ovaj uspjeh, a imaju sreću da ih vodi  mladi talentirani trener Neven Bujanić. Moramo spomenuti da su osim ovog velikog uspjeha kadeti Međimurja dominantni i u regionalnoj ligi gdje su vodeći i da mogu kao prvaci ući u Prvu hrvatsku kadetsku ligu.Neki od mladih igrača 2001-og godišta već sada poput Šimunića konkuriraju u seniorskoj ekipi, a u pripremnom dijelu na proljeće još neki od igrača trenera Bujanića mogu očekivati poziv da se priključe seniorima.

1/16 Hrvatskog nogometnog kupa KADETI

 

MEĐIMURJE – LUČKO 2:0 (0:0)

 

  1. 1:0 Šupljika Mateo
  2. 2:0 Dežđeg Domagoj

Međimurje: Hatlek Tomi ( V ), Šimunić Jan, Šupljika Mateo,  Patafta Filip, Čmrlec Tin (78.Gelo Niko), Bacinger Luka (73.Dežđek Domagoj), Pintar Matija (62. Šimunković Bruno), Hranilović Lovro, Krpina Ivo (41. Novak Fabijan), Golubić Marin (64. Lukovnjak Noah), Rališ Leon

Na klupi su još bili : Mesarić Sebastijan( PV) i Gjerapić Antun Ilija

Trener : Neven Bujanić

Fizioterapeut: Božidar Juračić

(Miljenko Dovečer, foto : Mirela Lukman)