Juniori Rudara ušli u finale županijskog kupa nakon izvođenja jedanaesteraca

U polufinalu županijskog nogometnog kupa za juniore domaća ŠN Sveti Juraj na Bregu ugostila je mlade igrače ŠN Rudar iz Murskog Središća . Sam početak utakmice pripao je gostima koji su u 8. minuti propustili priliku za vodstvo kad je Đuran pokušao glavom s nekih sedam metara prebaciti istrčalog vratara Škrobara, ali bezuspješno. Kako je igra odmicala domaći su konsolidirali redove  i u 44. minuti nakon ubačaja, Tomašić je glavom zavrnuo loptu u sredinu, ali je zakasnio Radek i na odmor se odlazi bez golova.

U drugom dijelu u igri podjednakih momčadi, ponovo su prvi u prilici gosti. U 51. minuti na udarac se s nekih dvadeset metara odlučio  Hatlek  lopta je udarila u prečku i otišla u gol-aut. Na gol se čekalo do 73. minute kada je dosuđen slobodni udarac za domaću ekipu. Skoro s polovice igrališta kapetan domaćih Tomislav Tomašić uputio je loptu koja je odskočila pred vratarom Rudara Patrikom Kovačom koji je uz to i loše reagirao i završila u mreži.

Nakon vodstva Rudar pokušava izjednačiti, ekipa Svetog Juraja se brani i kontrama traži drugi gol. Za to su imali priliku u dva navrata. Prvo se u 82. minuti nakon napucavanja u kaznenom prostoru gostiju lopta odbila do Glavine koji je neprecizan s pet metara. Drugu još veću mogućnost u jednom kontranapadu upropastio je u 85. minuti Novak Valentino koji je trebao poslužiti Mezgu i ovaj bi se našao sam pred Kovačom. Međutim izgubio je loptu i igrači Rudara koji su jurišali na gol Škrobara svoju šansu dočekali su u posljednjoj minuti. Sudac Žganec na dvadeset metara od gola dosudio je slobodni udarac koji je milimetarski točno izveo Andi Hatlek i poravnanjem donio svojoj ekipi izvođenje jedanaesteraca.

Ždrijebom je odlučeno da igrači Rudara prvi izvode jedanaesterce. Za 1:2 zabija David Novak, a u domaćoj ekipi za 2:2 poravnava Valentino Novak. U drugoj seriji Andi Hatlek pogađa za 2:3, a Šopar Karlo promašuje za domaće. Na 2 :4 zabija Karlo Pintarić, a na 3:4 smanjuje Tomislav Tomašić. U četvrtoj seriji promašaj Alena Hatleka koristi domaći Karlo Klobučarić za poravnanje 4:4.

U posljednjoj petoj seriji za Rudar je siguran Dino Murković, a promašajem domaćeg igrača Valentina Mezge dolazi do velikog veselja u gostujućim redovima koji su se ukupnim rezultatom 4:5 plasirali u finale .

U dvije finalne utakmice mladići trenera Dražena Škvorca sučelit će se s ŠN Međimurje – Čakove. Obje utakmice igrati će se u noćnim terminima s početkom u 20 sati. Prva je na rasporedu u petak 1. lipnja u Murskom Središću, a uzvrat tjedan dana kasnije 8. lipnja u Čakovcu.

(Miljenko Dovečer, foto M. Dovečer, K. Antolović)