Jozef Kovalík pobjednik Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena

U pojedinačnoj konkurenciji ATP Challenger u Petrčanima osvojio je slovački tenisač, pobjedom u finalu bez izgubljena seta

Slovački tenisač Jozef Kovalík pobjednik je četvrtog izdanja ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena. U finalnom dvoboju, odigranom u nedjelju u Petrčanima, sa 6:4, 6:2 svladao je Bugarina Adriana Andrejeva i tako došao do vrijednog naslova. S bodovima osvojenima na turniru sa sadašnje 213. skočit će na 176. poziciju (njegov najbolji plasman je 80. mjesto).

Odlučujući korak za osvajanje prvog seta Kovalík je napravio kod rezultata 5:4, u maratonskom gemu u kojem je spasio dvije break lopte, te iskoristio šestu set loptu. U drugoj dionici brzo je poveo 4:0 i gotovo rutinski priveo meč kraju.

Slovačkom tenisaču ovo je za sada najbolji rezultat u 2024., te prvi naslov na ATP Challengerima otkako je u rujnu prije dvije godine osvojio Tulln u Austriji.

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open je prvi turnir iz ovogodišnje serije Croatian Tennis Pro Tournaments. U tom kalendaru je trenutno 12 turnira, koji će se održati u Petrčanima, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku i Bolu.

Nagradni fond turnira je 74.825 eura te se i ove godine održava u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Ovaj jedinstveni resort smješten je na zelenom poluotoku u blizini Zadra i nudi vrhunske restorane, najveći i najljepši spa u Dalmaciji na čak 6.000 m2 te moderne sportske sadržaje, sportske terene i cijeli niz vodenih sportova i zabavnih aktivnosti. Opuštanje ovdje možete pronaći u elegantnom Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, obiteljskoj oazi Falkensteiner Family Hotel Diadora ili prostranim Falkensteiner Residences Senia. Falkensteiner Resort Punta Skala oaza je mira koja nudi najbolje od hrvatske obale.

Hrvatski teniski savez