Josip Slukić ekipni viceprvak Balkana – u finalu protiv Srbije suci odstranili samo hrvatske navijače

Mladi član Karate kluba Globus Josip Slukić ekipni je viceprvak Balkana s kadetskom reprezentacijom Hrvatske. Minule nedjelje (8. prosinca) posljednjeg dana 20. Prvenstva Balkana koje se održalo u Brežicama (Slovenija) naš Josip Slukić nastupio je za kadetsku reprezentaciju Hrvatske koja je osvojila srebrno odličje u borbama.

Mladi članovi nacionalne vrste (Fajerbach, Host, Nasteski, Pendić, Prusina, Slukić, Terihaj) predvođeni izbornikom Danilom Domdjonijem u uzavreloj atmosferi Brežica pokazali su kako se bori za hrvatski grb. Prvo su u četvrtfinalu pobijedili reprezentaciju BiH s 3:1, a zatim u polufinalu Cipar s 3:0. U napetom i naelektriziranom finalnom meču nažalost gube meč od reprezentacije Srbije. Dvoboj koji je bio na granici regularnosti nekoliko je puta bio prekidan. Suci su zbog preglasnog navijanja odstranili samo hrvatske navijače i dio naše ekipe, ali to nije bilo učinjeno sa srpskim navijačima. Loš potez sudaca na svojoj koži iskusio je naš Josip, koji je tijekom borbe pogođen čepom kojeg su bacili protivnički navijači. Usprkos tom porazu Josip i njegovi reprezentativni kolege mogu itekako biti ponosni svojom izvedbom.

U petak i subotu naši natjecatelji nastupili su u pojedinačnom dijelu natjecanja, ali nisu baš imali sportske sreće. Najveći uspjeh postigla je Leona Gulija plasmanom u polufinale gdje nažalost ozljeđuje gležanj. Taj susret je izgubila, a zbog ozljede je morala predati meč za broncu i na kraju je osvojila 5. mjesto. Ana Filipović i Lovro Farkaš osvojili su 7. mjesta gdje su oboje nesretno izgubili vodstvo i pobjedu u zadnjim sekundama. Natjecatelje su put Brežica vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

(Miljenko Dovečer, foto: KK Globus)