JOSIP FILIPAN TRENER NK RUDAR – OČEKUJEM PLASMAN U GORNJI DIO TABLICE

Zimska nogometna stanka bliži se polako kraju i klubovi već planiraju početak priprema za nastavak prvenstva. Središćanski trećeligaš NK Rudar polaže velike nade u proljetni dio natjecanja od kojeg puno očekuje, pa smo zbog toga zamolili za razgovor trenera Josipa Filipana.

 

Molim Vas za kratak osvrt na jesenski dio sezone. Problemi, a i pozitivne stvari koje su Vas pratile od trenutka preuzimanja ekipe.


Na početku izlaganja mogu reći da sam ekipu Rudara preuzeo u 9. kolu na 11. mjestu i u biti na toj smo poziciji završili jesenski dio. U globalu mogu biti zadovoljan jer u preostalih 7 utakmica događalo nam se da je u prosjeku falilo 3 igrača, što zbog žutih kartona ili povreda. Odaziv na treninge nije baš bio na zavidnom nivou jer većina igrača radi u dvije smjene, a tu su i studenti, tako da je bilo dosta objektivnih i subjektivnih razloga.

 

Kada  započinjete pripreme, kakav je plan, koliko treninga i prijateljskih utakmica imate zacrtano za taj dio.

 

Proljetni dio počinje u subotu 01.03.2014. i zbog takvog ranog početka prvenstva pripreme počinju u subotu 11.01.2014. u 15,00 sati.

Imam zacrtano u pripremnom periodu 26 treninga i 10 kontrolnih utakmica, znači 5 dana rada na tjedan.

 

Znate li već možda eventualne protivnike i datume odigravanja tih utakmica?

 

Trenutno su dogovorene 3 kontrolne utakmice i to 08.02.2014. sa NK Centrometalom  iz Macinca, 15.02.2014. sa NK Gojancom i 22.02.2014. sa NK Slobodom iz Slakovca. Još se planiraju provjere s klubovima iz naše županije, a i klubovima višeg ranga, 3.i 2. nogometne lige.

 

Sa kojim kadrom igrača ulazite u proljetni dio prvenstva i da li ste s njim zadovoljni?

 

U proljeće ulazimo sa svim igračima od jeseni, znači odlaska nema, a nadam se i povratku povrijeđenih.

 

Imate li u  kadru neke nove igrače i očekujete li još koje pojačanje?

 

Sigurno da se radi i na dolasku kvalitetnih pojačanja na mjesta koja su u jesen najviše nedostajala, no o imenima ne bi dok transferi ne budu 100% realizirani.

 

Koja su Vaša osobna i klupska očekivanja u proljetnom dijelu ?

 

Normalno da s prinovama očekujem i bolje igre i bolje rezultate.

 

Koje mjesto mislite da bi realno trebalo pripasti ovoj ekipi Rudara i može li to ona ostvariti?

 

Uz kvalitetne pripreme i odaziv igrača na treninge s prosjekom ne manjim od 80%, mislim da  možemo očekivati plasman u gornjoj polovici tablice, a to je do 8. mjesta.   (Z. Rihtartec, foto Tin Tomanić)