JOSIP CILAR : MALO KOJA GOSTUJUĆA EKIPA JE POBJEĐIVALA U MURSKOM SREDIŠĆU

Nastavljamo s osvrtima legendi kluba povodom 40 godina košarke u Murskom Središću, a u susret glavnom događaju, susretu protiv Zadra u nedjelju. Na redu je Josip Cilar-Cipi koji je kao i Mirko Grča, od samih početaka u klubu.

1970. godine igralo se Svjetsko košarkaško prvenstvo u Ljubljani. Ex-YU osvojila je srebrnu medalju. Pratili smo utakmice uz TV i zaljubili se u taj prekrasan sport.

Više nas iz prve generacije igralo je nekoliko sportova, košarku, rukomet, nogomet. Jedno putovanje, dvije tekme. Igralo se na vanjskom igralištu “DRTO“-Partizan. Malo koja gostujuća ekipa je pobjeđivala u M.Središću.

Ne zaboravlja se:  Donji Kraljevec – zemljano igralište, Kotoriba – igralište na Karauli, Putovanja vlakom na utakmice!

1980. godine uredila se klupska prostorija kraj igrališta i postavio se prvi ručni “semafor“.

1987. uredila se rasvjeta na igralištu, a radove smo izveli sami!

1990. ligaške utakmice više se nisu mogle igrati vani, naša “štalica“ bila je premala pa smo sve domaće utakmice igrali kao gosti u Čakovcu u Ekonomskoj i trgovačkoj školi. Konačno se počinje spominjati dvorana koja donosi veliki zanos i postižu se odlični rezultati u svim kategorijama.

 

Na slici: Josip Cilar-Cipi iz igračkih dana

 

Bili smo dobra sportska sredina, za nas su uvijek igrali Slovenci i Čakovčanci: Branko Sršen, Zoran Klemenčić, Jože Gerenčer, Jožika Horvat, Robi Šimonka, Bruno Kovačić, Čonta, Ščuki, Bojan Hrkač-trener.

Teško je zamislivo da bi se ostvario ovaj jubilej bez ovih ljudi: Milana Đurića-Mase, Mirka Grče, Željka Levačića-Calimera, braće Repalust Saše i Zorana, Branka Damjanovića.

Nesmijemo na žalost zaboraviti niti neke kojih nema više sa nama: Novak Petra-Pivkača, Štelcer Borisa-Kajmana, Rudeka Barata i doktorice Mirele Štefe koja je umrla baš na 40-i rođendan kluba.

Posebno mi je pri srcu ostao rad sa mlađim kategorijama (desetak godina) od 1992. do 2002. godine i današnji susreti sa bivšim igračima, sada odraslim ljudima.

Na naslovnoj slici: KK Gorenje-Mural – seniori, prvaci Međimurske lige 1979.

Stoje: Mirko Grča (trener), Zlatko Vuri, Nenad Juzbašić, Franjo Levačić, Bojan Kutnjak

Čuče: Milan Đurić, Darko Levačić, Josip Cilar, Dragutin Goričanec, Mirko Perdec

 

                                                                                           (Teo Cilar)