Josip Brezovec novi trener NK “Polet” iz Svetog Martina na Muri

Iza nas je najuspješnija prvenstvena sezona u povijesti NK Polet. Podsjećamo da smo u sad već bivšoj sezoni prvi puta u svojoj povijesti osvojili 3. HNL – Sjever. Do titule nas je vodio trener Matija Kristić.

Već krajem te sezone i u ovom prijelaznom razdoblju čelnici kluba slagali su momčad za iduću sezonu. Između ostaloga bilo je otvoreno i pitanje trenera prve momčadi kluba. Kako se čelnici kluba i dosadašnji trener Matija Kristić nisu mogli dogovoriti oko nastavka suradnje bilo je neminovno da dođe do sporazumnog raskida između dviju strana. Tako NK Polet u novu sezonu ulazi s novim trenerom na svojoj klupi. Jedini logičan slijed bio je da vođenje seniora preuzme dosadašnji pomoćni trener Josip Brezovec. On je prokušani internacionalac koji je u svojoj igračkoj karijeri puno toga prošao te je sigurno pun znanja i iskustva.

Josip Brezovec svoj nogometni put započeo je u NK Nedeljanec, a u mlađim kategorijama igrao je i za NK Varteks. U seniorski nogomet ušao je povratkom u NK Nedeljanec, pa preko austrijskog FC St. Michael završio u drugoligašu NK Belišće. Karijera ga je odvela natrag u NK Varteks pa iz NK Varaždin u GNK Dinamo, a zatim u NK Slaven Belupo i HNK Rijeka. Potom na posudbu u talijanski Serie B u Spezia Calcio pa natrag u HNK Rijeka. Zatim odlazi u moldavski Sheriff Tiraspol pa preko NK Slaven Belupo i NK Varaždin u NK Inter Zaprešić. Na kraju igračke karijere borio se u našem crvenom dresu. U karijeri ima 4 velika trofeja, po jedno prvenstvo Hrvatske (GNK Dinamo Zagreb 2010./2011.) i Moldavije (Sheriff Tiraspol 2016./2017.) te po jedan nacionalni kup Hrvatske (HNK Rijeka 2013./2014.) i Moldavije (Sheriff Tiraspol 2016./2017.). Također u svojoj biografiji ima dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske U-21 i jedan postignuti gol.

S Josipom Brezovcem dobili smo mladog i ambicioznog stručnjaka na klupi koji se dokazao na zelenim travnjacima i koji će zasigurno uvesti neke novosti u naše redove. Pred njim su svakako brojni izazovi. Sigurni smo da će zapuhati novi vjetrovi u seniorskoj momčadi i donijeti osvježenje.

Ovim putem najiskrenije se zahvaljujemo dosadašnjem treneru Matiji Kristiću. Sigurno je donio nemjerljivo puno dobroga i lijepoga u naš klub, ali morao je doći i trenutak rastanka. Matija Kristić doveo nas je do nezaboravnog naslova prvaka 3. HNL – Sjever te će time ostati zlatnim slovima upisan u povijest našeg kluba. Obilježio je jedno od najuspješnijih razdoblja našeg kluba. Hvala mu na tome. U nastavku života mu želimo puno sportskog, ali i privatnog uspjeha i vjerujemo da će i dalje posjećivati naše utakmice i biti naš vjerni navijač.

Josip Brezovec dobio je čast postati 17. trener u 57 godina bogatoj povijesti NK Poleta. Ostatak malog stručnog stožera naše seniorske momčadi ostaje isti. Funkciju sportskog direktora i dalje će obnašati Zoran Šardi, kondicijski trener ostaje Luka Murk, fizioterapeut Darijan Tomašić, ekonom Jože Kirec, a tajnik Mihael Breznik. Ovim putem još jednom želimo svu sreću novom treneru te puno osvojenih bodova i mnogo uspješnih sezona u našem klubu.

(za NK “Polet” tekst i foto: Mihael Breznik)