JOŠ JEDNOM POBJEDOM SOKOL KONAČNO SAM NA VRHU

Vrlo napeta i teška utakmica odigrala se u nedjelju u Vratišincu, a glavni sudionici bili su NK”Sokol” i NK”Venera PMP”. S obzirom na jutarnje kiše na igralištu su poslije podne uspjele proviriti tu i tamo neke zrake sunca koje su privukle oko 150 gledatelja.

01

Žustro kao i uvijek pokušavao je Sokol doći do ranog pogotka no gosti su uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom. Imali su domaćini jednu prečku, ali i situaciju kada je Munđar Nikola iz slobodnog udarca preko živog zida pogodio stativu, nakon koje se lopta odbila izvan gola.

02

Izjednačeno je tako bilo do 17. minute kada je Sokol napravio akciju u kojoj je Zadravec Leonardo asistirao Šafarić Tomislavu koji lijepim zgoditkom Sokol dovodi u vodstvo od 1:0. Nakon 7 minuta od vodstva domaćina uspjeli su gosti doći do prvog kornera, a u velikoj gužvi pred vratarom Žagar Davorom sa malo sreće Šimunković Nikola nekako zabija za izjednačenje Venere PMP. Tražili su Sokoli prekršaj nad golmanom, ali glavni sudac Filipčić Darko pokazuje na centar igrališta.

03

Igra se opet prebacila na gostujući polovicu, a svi ti napadi i promašene prilike napokon su se isplatile kada je Vincek Aleksandar u 31. minuti odlično pronašao slobodnog  Šafarić Tomislava koji je opet koncentriran  i siguran te Sokol opet vodi. Do kraja utakmice više nije bilo zgoditaka, 2:1 je bio i krajnji rezultat, a tijekom drugog poluvremena bilo je dosta podignutih tenzija, jedan dio su podignuli igrači, ali i glavni sudac, srećom, kako je i napisao delegat u izvješću te greške u suđenju nisu utjecale na krajnji rezultat,ovaj put stvarno srećom.

04

Treba spomenuti i tešku ozljedu golmana gostiju koji je u 77. minuti napustio igru, ali i Vratišinec odlaskom u bolnicu. Bio je to kontra napad kada je Vincek Aleksandar imao „jedan na jedan“ sa golmanom i 100% priliku za 3:1, ali se u dvoboju ozlijedio golman kojega je zamijenio Škrobar Rafael. Zaslužena pobjeda Sokol, previše promašenih prilika što je utakmicu učinilo zanimljivom za navijače, ali ne i za trenere, obostrano dobro navijanje navijača koji su i ovaj put do kraja strepili za svoje ekipe,odličan nogometni vikend.

05

Prateći ostale susrete u 2.MNL-B sada je situacija nešto čistija. Šenkovec je upisao i treći poraz, ovaj put protiv Slobode Mihovljan, koji su nakon pobjede preskočili Šenkovec i došli na treće mjesto. Bratsvo iz Jurovca je u Malom Mihaljevcu odigrala neriješeno pa je sad druga, a Sokol je pobjedom došao na 30 bodova nakon kojih je sada sam na prvom mjestu i čeka već idući susret kada u goste putuje u Štrukovec protiv ekipe NK”Hajduk Vindija”

06

Izmjene:

NK”SOKOL”

65. minuta Lipović Goran umjesto Zadravec Leonarda

86. minuta Leško Nino umjesto Šafarić Tomislava

90. minuta Horvat Nino umjesto Vincek Aleksandra

90 minuta Vincek Mateo umjesto Mikolaj Luke

07

NK”Venera PMP”

46. minuta Toma Dominik umjesto Vabec Luke

46. minuta Glavina Ivan umjesto Goričanec Ivana

77. minuta Škrobar Rafael umjesto Srnec Marka

88. minuta Horvat Dominik umjesto Hergotić Kristijana

08

Jednaki broj opomenutih igrača

NK”Sokol”

Mikolaj Luka,Mikolaj Marko i Bistrović Mišel

09

NK”Venera PMP

Buhanec Ivan,Peras Zoran i Toma Dominik

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

10