Još jedno priznanje za međimurski nogomet stiže iz Zagreba – Mato Kljajić predsjednik Komisije za amaterski nogomet

Međimurski nogometni savez poslao je priopćenje za medije, sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, da je Mato Kljajić imenovan predsjednikom Komisije za amaterski nogomet Hrvatskog nogometnog saveza.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Novoizabrani Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u ponedjeljak 29. siječnja svoju prvu sjednicu na kojoj su, izmedu ostalog, imenovani članovi komisija i radnih tijela saveza.

Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza osim što je član Izvršnog odbora HNS-a bit će i predsjednik Komisije za amaterski nogomet. Nova je to Komisija pri krovnoj nogometnoj organizaciji čije je osnivanje inicirao upravo Mato Kljajić.

– Čak 99 posto hrvatskih nogometaša su amateri i oni zaslužuju posebnu pažnju. Inicijativu koju smo pokrenuli u Međimurju pridružila su i četiri preostala Županijska saveza s naše sjeverne regije. U novom sazivu lzvršnog odbora odmah su se počele akceptirati naše ideje i razmišljanja te je moje imenovanje za predsjednika te komisije priznanje da smo pogodili temu – izjavio je Kljajić nakon sjednice.

Istaknuo je kako će se sada nogometna vlada podrobnije upoznati s problemima koji nude amaterski nogomet poput lijedničkih pregleda i zimskog prijelaznog roka što će pripomoći pri rješavanju tih, ali i drugih, za nogometaše amatere važnih pitanja.

Osim Kljajića još su tri Međimurca imenovana u različite komisije. Dopredsjednik MNS-a Damir Dominić član je Komisije za novčano-materijalno poslovanje, a drugi dopredsjednik MNS-a Tomislav Kralj član je Komisije za mlade uzraste. Nogometni trener Robert Čižmešija imenovan je u Komisiju nogometnih trenera.

Imenovanje oba dopredsjednika, kao i dugogodišnjeg predsjednika Zbora nogometnih trenera Međimurske županije za članove važnih komisija samo je potvrda kako se na Međimurje u Kući hrvatskog nogometa sada gleda puno pozitivnije, -poručio je Kljajić.

Čelni čovjek međimurskog nogometa dodao je kako se na prvoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a osjetila promjena odnosa prema bazi – županijskim nogometnim savezima.

Donešena je odluka da će županijski savezi dobiti finacijsku pomoć za rad saveza i razvoj svojih projekata.-A to za Medimurje znači podršku školama nogometa, kojih imamo 16, i to kroz rad instruktora i ostalim oblicima.-zaključio je Mato Kljajić.

(Miljenko Dovečer, foto:MD)