JOŠ JEDAN PORAZ U NIZU – RUDAR IZGUBIO I OD KOPRIVNICE

 U utakmici protiv lidera na tablici Rudar nije uspio prekinuti niz poraza. Nije da igrači nisu htjeli, pokazali su htijenje , želju , požrtvovnost, ali ovaj puta to nije bilo dovoljno. Mogao je  Rudar sasvim lako do boda i to bi bilo i te kako zasluženo ,međutim osvetila se neefikasnost u odlučujućim trenucima.

Dobro je Rudar započeo utakmicu imao inicijativu pokušao ugroziti gol Koprivnice Tako u 5.min. nakon kornera Županec  puca glavom malo iznad prečke. U 8. i 10. min Rihtarec  puca prema vratima gostiju, nažalost  neuspješno.

U 15. min. udarac D.Šoltića odlazi pored gola i u tom periodu Rudar je bolja i nadmoćnija ekipa sve do 21 .min kada gosti nakon brzog kontranapada i centaršuta sa lijeve strane dolaze do vodstva od 0 :1.

Niti minutu kasnije gosti koriste jednu nespretnost u obrani domaćina i povećavaju vodstvo na 0:2.

Nakon toga igra se seli na sredinu terena i rezultat se ne mijenja sve do 30.min.  kada nakon izvedenog kornera gosti dolaze  do uvjerljive prednosti od  0 :3.

Pokušao je Rudar još u 42.min.preko  Rihtarca iz slobodnog udarca , ali njegov udarac preko živog zida mirno hvata gostujući vratar. Rezultatom 0:3 završava prvo poluvrijeme iako nam se  čini da gosti s obzirom na prikazanu igru nisu zaslužili tako visoku prednost.

U drugo poluvrijeme ekipa Rudara ulazi puno odrješitije  i puno ofenzivnije kreće prema golu gostiju  . Rudar cijelo  vrijeme vrši pritisak na gostujući gol i to iskorištava L.Čalopa  koji je nešto ranije zamijenio M.Šoltića i  vrlo lijepim udarcem sa 16 metara pogađa gornji kut gostujućih vratiju i smanjuje rezultat u 62.min na 1:3.

Ostalo je još dovoljno vremena do kraja utakmice i Rudar se doveo u šansu da izbori bolji rezultat , ali su prvo  u 70.min D.Šoltić pa u 75. B.Vurušić i 87. ponovo D.Šoltić propustili vrlo,vrlo izgledne prilike  za postizanje zgoditka i time umanjili šanse za po voljan rezultat. Tu treba istaći i vrlo dobre reakcije gostujućeg vratara.

Moramo još spomenuti i isključenje domačeg trenera J.Filipana u 83. minuti.

I danas na ovoj utakmici bilo je nekih zanimljivih odluka sudačke trojke međutim odlučili smo   uopće  više ne  trošiti riječi  na te likove.

Treba istaknuti da cijelo drugo poluvrijeme gostujuća ekipa nije stvorila niti jednu iole izgledniju priliku. Veći dio utakmice sigurno može zadovoljiti većinu od 200 domaćih gledatelja, no kao što smo već rekli  efikasnost je danas bila ta koja je odlučila utakmicu. Gosti su sve što im se pružilo iskoristili dok domaćin nažalost nije.

Vele u Rudaru da za njih ovaj proljetni dio prvenstva s obzirom na raspored počinje tek sada. U subotu 5.travnja u Sv.Martinu na Muri igra se derbi i svakako najatraktivniji susret lige gdje Rudar odlazi u goste Poletu.

 

                                                       (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)