JKL: Kadeti Međimurja gostovali u KD Dražen Petrović protiv Cibone

Započeo je drugi krug Jedinstvene kadetske lige na početku kojeg je kadetski sastav Međimurja imao na rasporedu najteže gostovanje sezone kod nezaustavljive za sada Cibone. Utakmica koja je odigrana u najpoznatijoj hrvatskoj košarkaškoj dvorani Dražen Petrović u Zagrebu bila je veliki doživljaj za sve igrače našeg Međimurja, tako da će im ovo gostovanje zasigurno ostati u pamćenju, bez obzira na rezultat koji je bio uvjerljivo na strani Cibosa 130-48.

Kao što sam rezultat govori bila je jednosmjerna utakmica u kojoj je selekcionirani i fizički dominantan sastav lidera lige koji još uvijek ne zna za poraz stigao do visoke pobjede.

Osim što Međimurje opet nije bilo kompletno (Marčec je tek u prvoj fazi oporavka nakon operacije, dok je izvan stroja još uvijek Lovro Novak koji bi uskoro trebao zaigrati, a zbog problema s leđima poštedu ima i prvi play Hren), naši igrači su bili previše impresionirani kako samim ambijentom dvorane u kojoj se igralo, tako i impozantnim centrima Cibone koji su viši od 2 metra.

Opet nisu briljirali ni suci i pomalo je nejasno zašto pri takvoj razlici u kvaliteti i oni još moraju „navijati“ za domaćina (kao što je nažalost bio slučaj na svim dosadašnjim gostovanjima), umjesto da bude obrnuto i sankcioniraju preagresivnu igru s rukama mladića zagrebačkog sastava.

U jednom trenutku slabi suci čak nisu kaznili udaranje laktom domaćeg igrača zbog čega je prokrvario nos Franje Jančeca, dok su na drugoj strani pred sam kraj utakmice, kod +70 razlike za Cibonu vidjeli nekakvu namjernu osobnu pogrešku igrača Međimurja.

U takvom neravnopravnom razvoju situacije na parketu, zagrebački sastav za dvije-tri minute riješio je pitanje pobjednika i stekao +15 koševa razlike. Domaćima je donekle parirao tek naše krilo Jakov Horvat koji se uspješno vratio nakon što je neko vrijeme bio bolestan. Bila je to ujedno njegova najbolja utakmica u ovoj sezoni, u kojoj je zabio 14 poena, 1 tricu uz niz hrabrih i dobrih ulazaka u domaći reket. S nekoliko dobrih postavljanja i laganih koševa u napadu istaknuo se i Fabijan Zember.

Ostali ga baš nisu slijedili. Opet je šut bio ispod željene razine, odigrano desetak nepotrebnih pogrešnih dodavanja kada je već bila osvojena lopta i samo ju je trebalo točno dodati prema naprijed, promašeno je opet 10 slobodnih bacanja, tako da je na kraju doživljen najteži poraz sezone. Poraz koji je mogao biti znatno blaži da je kod naših igrača bilo malo više koncentracije i vjere da se može pružiti puno jači otpor nego je to bio slučaj.

Protiv Cibone u Zagrebu za Međimurje su igrali: Šarić 2, Beuk 6, Kranjčec 6, Zaspan, J. Horvat 14, Balent 2, Šimunić 2, F. Zember 7, A. Zember 6, Kuqi. Trener: Stjepan Novak.

Press KK Međimurje