JAPANSKI SUDAC POKRAO HRVATSKU I RAZOČARAO MLADE NAVIJAČE IZ GORJEGA KRAJA

Brazil uz pomoć japanskog suca do pobjede nad Hrvatskom

Hrvatska nije uspjela iznenaditi domaćina SP na otvaranju, a dobre zasluge za to ima i japanski sudac Yuichi Nishimura. Japanac je prestrogo dosudio penal za Brazil u 71. minuti. Lovren je doista kratko zadržao Freda po ramenu, ali uvjerenja smo da većina sudaca to nikad ne bi svirala, no ipak je Brazil domaćin, a Hrvatska mala zemlja.

Svaki kontakt naših s Brazilcima sudac je svirao kao prekršaj, pa tako i onaj Ivice Olića na golmanu Juliju Cesaru nakon kojeg smo zabili gol. S druge strane, naši su gurani, ali Brazilcima je dosudio samo 5 prekrašaja. Našima 21!

Ostaje žal što naši nisu uspjeli, sada nam ostaje borba za drugo mjesto s Kamerunom i Meksikom koji svoju utakmicu igraju sutra. 

Treba biti iskren i reći da je Brazil veći dio utakmice diktirao tempo, imao veći posjed (60 na prema 40 posto). Brazilci su pucali 13 puta prema našim vratima, od čega 8 puta u okvir, a naši 7 puta, od čega 2 puta u okvir. 

Gotovo ravnopravna igra protiv najvećeg favorita daje nam veliku nadu da možemo izboriti to drugo mjesto koje nas vodi u osminu finala.

Koliko je sreće i radosti donio jučerašnji susret hrvatske reprezentacije sa Brazilom pokazuju djeca Gorjega kraja koja su se sama organizirala u navijačku skupinu te već od popodnevnih sati navijala i nestrpljivo očekivala utakmicu. Naoružani trubama , zviždaljkama , a najviše glasom i veselom cikom zabavljali su svoje sumještane. Lijepo je vidjeti ih kako obučeni u kockice i druge sportske rekvizite već sad imaju lijep osjećaj pripadnosti svojoj naciji.

Nećemo ih nabrajati po imenima da koga ne zaboravimo, ali znamo da su oni iz sveg srca navijali za Hrvatsku. (Z. Rihtarec)