Izvršni odbor MNS: Službeno završene sezone, nova 2020./2021. počinje 2. kolovoza, a u slijedećoj najavljena velika reorganizacija

Jučer 25. svibnja u hotelu Park u Čakovcu  održala se 10. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza na kojoj se zaključila  sezona 2019/2020, a također je predložen i sastav međimurskih liga u novoj sezoni. Novi prvaci proglašeni su po trenutnoj ljestvici.

Prema postojećoj ljestvici prvaci liga su Centrometal (1. MNL), Draškovec (2. MNL – A), Venera (2. MNL – B) i Otok (3. MNL).

SASTAVI NOGOMETNIH LIGA U SEZONI 2020./2021.

  1. HNL:Međimurje.
  2. HNL sjever:Polet (SMnM), Rudar (MS).
  3. NL skupina Čakovec – Varaždin:Bednja, Ivančica, Dinamo (P), Nedeljanec, Međimurec, Mladost (SM), Jalžabet, Nedelišće, Mladost Komet, Dinamo (D), Dubravka-Zagorac, Omladinac (NSR), Sloga (Č), Zelengaj, Centrometal Macinec (prvak Prve međimurske nogometne lige), Plitvica Gojanec (prvak Prve varaždinske nogometne lige).

Tako će Prva županijska brojiti 17 klubova, a igrat će se od 2. kolovoza do 22. studenog.

  1. ŽNL:Dubravčan, Graničar (K), Polet (P), BSK, Hodošan, Trnava, Trnovec, Bratstvo (J), Galeb, Sloga (Š), Jedinstvo (GM), Naprijed, Podturen, Spartak, Kraljevčan 38, Draškovec , Venera PMP.

Druge lige brojit će 16 klubova, a početak je zakazan za 9. kolovoza, dok će kraj prvog dijela sezone biti 15. studenog.

  1. ŽNL skupina A:Vidovčan, Jadran, Omladinac (DS), ČSK, Budućnost (P), Croatia, Drava (DM), Mladost (D), Radnički, Mladost (I), Borac (DH), Borac PMP, Bratstvo (P), NŠ Međimurje-Čakovec te novaci u ligi Otok i Drava (K).
  2. ŽNL skupina B:Strahoninec, Bratstvo (SV), Sokol, Hajduk (Š), Vučetinec, Budućnost (M), Sloboda (S), Mali Mihaljevec, Plavi, Pobjeda, Hajduk (B), Sloboda (M), Zasadbreg 77, Omladinac (M), Donji Koncovčak, Mura.
  3. ŽNL:Jedinstvo (NSD), Torpedo, Graničar (N), Dubrava, Mladost (S), Napredak, Parag, Dinamo (Ž), Pušćine.

MEĐIMURSKI KUP

U ovom natjecanju stigli se do četvrtfinala, a kup se mora odigrati do 24. kolovoza. Prvo kolo za sada je u planu 19. srpnja, a zbog izvanrednih okolnosti polufinalni i finalni susreti igrat će se na jednu utakmicu. Pobjednik i finalist igrat će sljedeće sezone u pretkolu hrvatskog kupa. Prvo kolo kupa u sezoni 20/21 počet će 26. srpnja, dok je drugo kolo na rasporedu je 5. kolovoza.

PAROVI:  NK BSK – NK Polet (Sveti Martin na Muri), NK Rudar – NK Nedelišće , NK Zasadbreg 77 – NK Bratstvo (Jurovec) ,NK Međimurje – NK Graničar (Kotoriba)

POČETCI PRVENSTVA U LIGAMA

Najranije bi počela međimurska liga  i to već 2. kolovoza, dok bi druge i treća liga počele 9. kolovoza. Također, svi klubovi morat će proći proces licenciranja. Mlađi uzrasti i veterani novu sezonu počinju 17., odnosno 22. klovoza.

Predsjednik Mato Kljajić spomenuo je da postoji mogućnost da će se naredne sezone ponovo formirati tri treće nogometne lige. To bi značilo da bi četvrti rang nogometa obuhvaćao pet sjevernih županija Hrvatske u sezoni 2021./2022. i da bi se dobar dio naših sadašnjih četveroligaša spustio u županijsku ligu. Donesena je odluka da povjerenik za suđenje 4. nogometne lige u narednoj sezoni bude Marin Horvat. Tako bi se u sezoni 2021./2022. formirale lige koje će biti najadekvatnije za većinu klubova pa predstoji puno posla kako to posložiti na najadekvatniji način. Uvjeti koji će svakako biti bitni za igranje u nekom rangu natjecanja jesu infrastruktura, struka i rad s mladima.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)