Izvanredna izborna Skupština AK Međimurje, Mario Dobša novi predsjednik

U prostorijama Gradskih bazena u Čakovcu održana je izvanredna izborna sjednica Skupštine Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec. Razlog sazivanja ove izvanredne sjednice bio je biranje novog rukovodstva, ponajprije predsjednika Kluba, budući da je u lipnju prošle godine tragično preminuo dotadašnji predsjednik Stjepan Koraj.

Odluke Skupštine prilikom izbora novog čelništva i svih upravljačkih tijela bile su jednoglasne, a za novog predsjednika Kluba izabran je dosadašnji tajnik,  Mario Dobša. Dužnost potpredsjednik i dalje će obnašati Davor Križaić dok je za novog tajnika izabran Damir Šimunić.

U izvršni odbor osim predsjednika i potpredsjednika Kluba izabrani su još i članovi Božica Horvat, Željka Podgorelec-Sirc, Nenad Veselko, Robert Verli i Damir Šarić. Nadalje, Skupština je za novi mandat povjerenje dala i novim članovima Nadzornog odbora, i to Robertu Milleru kao predsjedniku te Draganu Nedelkovskom i Josipu Božiću kao članovima Nadzornog odbora. Također imenovani su i prihvaćeni prijedlozi da Stegovni sud AK Međimurje u narednom mandatu vode predsjednik Danijel Štefičar te članovi Vladimira Vučenik i Mario Sever.

Skupština je pod 3. točkom dnevnog reda prihvatila i Program aktivnosti u 2018. godini, u kojoj će se osim redovnog programa koji obuhvaća rad s mladima u Klubu i odlazak na natjecanja, posebna briga voditi o još kvalitetnijem organiziranju započetih atletskih natjecanja, s ciljem daljnjeg povećanja broja sudionika na svim razinama, od onih najmlađih pa sve do veterana i rekreativaca.

Tako će Kros liga Globetka startati već 27. siječnja i imat će osam kola kroz godinu, Proljetni i Jesenski kros potkraj   ožujka i sredinom listopada, Utrka Grada Čakovca krajem svibnja a središnji trkački događaj bit će 2. Polumaraton Zrinskih koji će se održati u nedjelju 29. travnja. Natjecanja na atletskom stadionu SRC Mladost pod velikim su upitnikom budući da se zbog dotrajalosti atletske staze na njemu ne mogu održavati natjecanja državnog ranga.

4. točka dnevnog reda bila je posvećena obilježavanju velikog klupskog jubileja, četrdesete godišnjice osnutka i početka rada AK Međimurje. Naime, kako je to Skupštini iz „prve ruke“ prenio i jedan od osnivača Kluba a sada počasni predsjednik, Franjo Preložnjak, temelji Kluba postavljeni su u prosincu 1977. godine, kada je održana osnivačka Skupština, dok je prvo natjecanje na kojem su sudjelovali članovi AK Međimurje održano u proljeće 1978. godine.

Tako će završetak ove 2017. te posebno nadolazeća 2018. godina, biti u znaku 40. godišnjice Kluba i prilika za rezime i prezentaciju svega što je do sada učinjeno u prebogatoj povijesti Kluba. Dodamo li tome da bi se u 2018. godini moglo dogoditi dugo iščekivano renoviranje atletske staze, bila bi to točka na „i“ i velika nagrada za sav trud koji ulažu članovi Kluba za afirmiranje atletskog sporta u gradu, županiji ali i mnogo šire.

(Miljenko Dovečer, foto AK Međimurje)