IZBOR SPORTSKOG FAIR – PLAY POTEZA 2014.

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije u suradnji sa Sekcijom sportskih novinara Međimurja raspisuje natječaj za Izbor sportskog fair – play poteza 2014. godine.

Fair play ili „poštena igra“ je osnovni element sporta te je želja da uz vrhunske rezultate međimurskih

sportskih ekipa i pojedinaca stavimo naglasak na obazrivo, iskreno, kvalitetno i moralno ponašanje prema suparnicima.

Nije samo važno ono što radimo, nego i na koji način to radimo. Fer ponašanje kao sportska i moralna norma danas je ugroženo, i to ne samo u sportu, nego i u drugim područjima društva pa zato želimo istaknuti ovim natječajem pozitivne primjere.

Pozivamo međimurske sportske udruge i klubove da opišu u nekoliko rečenica fair play potez koji im se dogodio tijekom godine (mjesto događanja, natjecanje, vrijeme događanja, sudionici, kratak opis događanja, osoba ili više njih koji se nominiraju za nagradu). Nije bitno radi li se o amaterskom ili profesionalnom sportu ni u kojoj kategoriji se netko natječe, želja nam je istaknuti pozitivne sportske primjere fair playa.

Prijedlog možete poslati najkasnije do četvrtka 15. siječnja poštom na Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Športska 2, Čakovec ili e-mailom na [email protected].

Svi nominirani prijedlozi bit će prezentirani u međimurskim medijima, a glasovanjem članova Sekcije sportskih novinara Međimurja bit će izabran najbolji koji će biti nagrađen prigodnom plaketom prilikom proglašenja najboljih ekipa i sportaša Međimurske županije.

S poštovanjem,

Željko Kraljić,

predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja

(foto Tin Tomanić)

fer 2

fer 3

fer 5