Ivan Dizdar novi trener ŽNK “Međimurje” Čakovec

Na sjednici Izvršnog odbora Ženskog nogometnog kluba Međimurje vodstvo kluba je odredilo novog trenera seniorske ekipe te Vam šaljemo sljedeće

PRIOPĆENJE

 Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva Super Sport Prve ženske nogometne lige IHNLŽ i detaljne analize donesen je zaključak da sportski rezultati nisu dobri te nisu ostvareni zacrtani ciljevi koji su se postavili prije početka natjecanja. Uprava kluba je osigurala sve potrebne uvijete a sportski rezultati i način vođenja ekipe su ispod svih očekivanja te je raskinuta suradnja sa trenerom Robertom Katancom.

Nakon raskida suradnje s trenerom Robertom Katancem ispred vodstva kluba bio je izrazito zahtjevan zadatak, a to je pronalazak novog trenera koji je sve samo ne lagan u ženskom nogometu.

Među konkurentima za preuzimanje trenerskog mjesta bilo je nekoliko imena, no vodstvo kluba odlučilo se za Ivana Dizdara s obzirom da se njegove ambicije i vizija najviše poklapaju s dugoročnim ciljevima našeg kluba.

Ivan između ostaloga ima bogato iskustvo u ženskom nogometu i u radu s mladim igračicama. Ivan dolazi iz Amerike gdje je najprije uz studij igrao za sveučilišnu momčad u Seattleu, da bi nakon toga postao trener. U njegovoj nedavnoj ulozi glavnog trenera na sveučilištu Arizona Western Ivan je zajedno s ekipom došao do 3 regionalna naslova, te tako stekao reputaciju trenera koji iz svojih djevojaka izvlači najbolje. To se najbolje pokazuje činjenica da je samo u 2022. godini čak 11 igračica iz njegove ekipe napredovalo u najviše razine sveučilišnog nogometa u Americi, NCAA D1, D2 i NAIA.

Za Ivana Čakovec i ŽNK Međimurje nisu nepoznanica jer je kod nas bio gost prije dvije godine, prezentirajući našim djevojkama mogućnosti koje im se pružaju ukoliko se odluče za studij u Americi.

Iskreno se veselimo ovoj suradnji i vjerujemo da će Ivan svojim iskustvom  donijeti određene pozitivne pomake  u radu sa seniorskom ekipom.

Seniorska ekipa će sa novim trenerom krenuti sa pripremama početkom iduće godine (15.01.2024. godine). Svjesni smo da je pred nama veliki izazov u proljetnom dijelu prvenstva ali smo uvjereni da možemo osigurati prvoligaški status jer Međimurska županija i Grad Čakovec zaslužuju imati prvoligašku ekipu u ženskom nogometu.

Uprava, ŽNK Međimurje