INICIJATIVA ZA OSNIVANJE STREET WORKOUT PARKA U MURSKOM SREDIŠĆU

U Murskom Središću pojavila se inicijativa za osnivanje „Street workout“ parka. Radi se o grupi mladića koji žele ići u korak sa svjetskim trendovima koji su već stigli u Hrvatsku, a ovdje se radi o sve popularnijem uličnom vježbanju ili Street workoutu. Smatraju da u našem gradu postoji potreba za jednim takvim parkom koji bi svakako oplemenio sportsku ponudu i aktivnost.

Muralist je ovoj inicijativi pružio punu podršku te ćemo uskoro donijeti informacije o njenom napretku kao i imena kontakt osoba kojima će se zainteresirani za ovu aktivnost moći javiti.

41-600x400

Street workout vrsta je treninga, sportske discipline i vještine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i kod nas, pa su tako sportaši koji se bave „uličnim vježbanjem“ osnovali i Hrvatski street workout savez s ciljem povezivanja i razmjene iskustava s kolegama koji se također ovim bave. U Hrvatskoj trenutno postoji 11 street workout klubova i preko 400 članova. Među velikim prednostima ove aktivnosti je njena besplatnost te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom, neovisno o vremenskim uvjetima.

Baristi-Team

Street workout je spoj elemenata ekstremne gimnastike, snage i akrobatike, s naglaskom da se može raditi uvijek i svugdje samo treba malo kreativnosti i puno snage. Ljudi ni sami nisu svjesni što njihova tijela uz sistematski rad mogu postići. Ovakvim treninzima, kompletan skelet se učvršćuje muskulaturom i automatski preventivno djeluje na neke uobičajene ozljede. Osim činjenice da je ulično vježbanje posvuda moguće uz malo ideje, prednost u odnosu na uobičajene gimnastičke discipline ogleda se i u činjenici da godine ne predstavljaju barijeru za početak vježbanja.

amazing-street-workout-demonstration-in-russia

U street workout može ući svatko bez obzira na godine. No, svakako je najbitnija poruka koja se šalje mladima, a to je da uz rad i trud mogu zaslužiti svoje mjesto u jednom pozitivnom i kvalitetnom krugu ljudi, u kojem se reputacija ne dobiva tučnjavama, porocima i klasičnim uličarenjem.

(rt, foto: ilustracija)

tumblr_mso7f3hdD61s10vupo1_1280

gustavs_handstand1 (1)