Inicijativa za osnivanje odbojkaškog kluba OK „RUDAR“

Danas je nekoliko odbojkaša na sastanku kod gradonačelnika Dražena Srpaka izrazilo svoju inicijativu za osnivanjem Odbojkaškog kluba OK „Rudar“ Mursko Središće koju je on prihvatio

U našem najsjevernijem gradu Murskom Središću bavljenje sportom je oduvijek bilo važno. Uz pet nogometnih klubova tu su i košarkaši, tenisači, Atletski klub, Trkački klub, tri ribička društva, dva lovačka društva, šahisti, mažoretkinje, vrlo aktivna rekreacijska udruga USR „Sport za sve“ te odbojkaši.

U Peklenici tako više desetljeća postoji Odbojkaški klub „Plavi“ ali trenutno samo ženska sekcija dok su mušku ekipu prije nekoliko mjeseci ugasili. Danas je gradonačelnik Dražen Srpak primio predsjednika Mjesnog odbora Mursko Središće Rajka Bogdana te nekoliko bivših igrača koji su izrazili želju to jest došli na sastanak s idejom da se osnuje Odbojkaški klub „Rudar“ Mursko Središće.

Očitovali su se gradonačelniku da imaju oko petnaestak igrača koji su odbojku godinama trenirali i igrali, a i da im se priključuju mlađi igrači. Također im je želja, nakon osnivanja, raditi i s podmlatkom. Obzirom što postoje uvjeti za igranje odbojke u gradu Mursko Središće jer postoji sportska dvorana, a uskoro kreće i adaptacija stare sportske dvorane gradonačelnik je ideju prihvatio te će im stručne službe Grada pomoći u procesu osnivanja. Financiranje za ovu godinu novoosnovane udruge nije moguće obzirom što je natječaj završen ali će se putem pronalaska sponzora pokušati pomoći da bi se novoosnovani klub mogao početi natjecati.

Gradonačelnik je upozorio da to nikako ne bi smjela biti priča za jedno ljeto već da ako se u to ide da to mora biti dugoročna opcija s kojom bi se određeni broj djece uključio i u taj sport te da novoosnovana udruga mora kvalitetno promovirati Grad Mursko Središće da bi opravdala svoje postojanje, a i financiranje putem proračuna.

(GMS)