Imamo zlato! Hrvatski svećenici osvojili Europsko nogometno prvenstvo

Reprezentacija svećenika Republike Hrvatske osvojila je prvo mjesto na 16. Europskom prvenstvu za svećenike u malom nogometu koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru. Popularni svećenik salezijanac don Tomislav Lukač također je sudjelovao na natjecanju i objavio video na TikToku

Reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine na malonogometnom prvenstvu za svećenike u Skadru osvojila je brončano odličje, dok je drugo mjesto pripalo Poljskoj.

Posljednjeg natjecateljskog dana u četvrtak, 8. veljače igrala se završnica. Nakon utakmica za plasman od 16. do 5. mjesta uslijedila su dva polufinala u kojemu su se sastali: Hrvatska i Rumunjska te Bosna i Hercegovina i Poljska. Hrvatska je pobijedila Rumunjsku 2:0, a BiH je izgubila od Poljske rezultatom 5:1.

U finalu je Hrvatska bila bolja od Poljske rezultatom 3:2 te su tako osvojili zlatnu medalju.

U utakmici za treće mjesto svećenici Bosne i Hercegovine porazili su Rumunjsku rezultatom 7:1 i tako drugo prvenstvo za redom su osvojili brončano odličje.

Najbolji strijelac Prvenstva bio je don Josip Papak.

Sljedeće Europsko prvenstvo za svećenike u malom nogometu igrat će se u veljači 2025., a domaćin će biti Mađarska.

(izvor: https://www.bitno.net/, foto: Screenshot)

@dontomolukac

Hrvatski svećenici osvojili europsko prvenstvo nakon 18 godina! Prvi među 17 država! 🏆🇭🇷🍾#priest #catholic #fyp #foryou #fypシ #foryourpage #catholicpriest #football #footballtiktok

♬ original sound – dontomislavlukac