IMA I TOGA – D. KONCOVČAK PORAZOM NAPREDOVAO NA LJESTVICI

Jedan raritet dogodio se u 2. ML kojeg su sudionici bili D. Koncovčak i Vučetinec. Naime, u 7. kolu oba kluba su poražena, D. Koncovčak na domaćem terenu od Slobode iz Mihovljana 0:3, a Vučetinec na gostovanju u Trnovcu 5:0. Bilo je to dovoljno da unatoč porazu D. Koncovčak prestigne na ljestvici Vučetinec koji je sada zauzeo pretposljednju poziciju. Oba kluba imaju 4 boda no svemu ovome presudila je gol razlika koja je na strani D. Koncovčaka.

01

Sama utakmica u D. Koncovčaku bila je u prvom poluvremenu prilično izjednačena s nekoliko polušansi domaćina (Purić i Flac M.) dok su gosti iz jednog udarca s nekih dvadesetak metara postignuli pogodak zahvaljujući nesmotrenosti obrane D. Koncovčaka koja je strijelca pustila da neometano zabije.

02

Početkom drugog poluvremena domaćin ima priliku poravnati rezultat no Nikola Goričanec iz slobodnog udarca pogađa stativu. Da je bio samo za nijansu precizniji utakmica bi mogla poći u potpuno drugom smjeru. Nakon toga dobio je Goričanec i drugi žuti karton pa je morao napustiti igru i to je bio kraj svim nadama domaćina. S 10 igrača uskoro dobivaju i drugi gol te sve karte bacaju u napad, a takvu otvorenu igru D. Koncovčaka Sloboda kažnjava i trećim pogotkom.

03

Zadnjih dvadeset minuta za D. Koncovčak odigrao je i njihov trener Boris Radiković koji ipak sa svoje 52 godine nije mogao ništa bitnije promijeniti. Nakon utakmice rekao nam je da sada svi u klubu moraju stisnuti glave, više i napornije raditi i trenirati, držati se zajedno, jer samo tako mogu osigurati opstanak u ligi. Na utakmicu je došlo samo 12 igrača dok ih treninzima prisustvuje u prosjeku četvorica što svakako nije zadovoljavajuće. Neki su opravdano odsutni zbog posla ili škole no ima i onih koji namjerno izbjegavaju treninge i utakmice bez ikakvih razloga.

04

Sljedeće nedjelje odlaze na teško gostovanje kod Hajduka u Brezje koji se nalazi pri vrhu ljestvice pa bi i bod bio veliko iznenađenje. Šteta je samo fanatičnih navijača D. Koncovčaka koji su ipak zaslužili drugačiji i odgovorniji pristup obavezama pojedinih igrača.

(rt, foto A. Jurak)

05