Igračice Katarine Zrinski preokretom pobijedile Marjan, Trnava teško nastradala od Osijeka

U Novom Selu Rok Katarina Zrinski bila je domaćin posljednje plasiranom Marjanu iz Splita i nakon vodstva gošći uspjela preokrenuti rezultat.

Iako su dominirale od početka  i imale niz prigoda lopta jednostavno nije htjela ući u gostujuću mrežu. I kako to obično biva gol pada na suprotnoj strani. Igračice Marjana koriste jednu grešku domaće obrane i dolaze u vodstvo u 50. minuti golom Andreje Šimić. Ipak veće htijenje i kvaliteta domaćih igračica dolazi do izražaja i one preokreću rezultat u svega dvije minute. Prvo u 68. minuti na 1:1 zabija Iva Kušteljega, a pobjedu 2:1  Katarini Zrinskoj minutu kasnije donosi Dijana Bakač. Nakon 7. kola Katarina Zrinski skupila je 9 bodova i nalazi se na diobi petog mjesta.

Drugi naš predstavnik Trnava teško je nastradala od višestrukih prvakinja ekipe Osijeka. Sa čak 24:0 poražena je Trnava i nakon 7. kola još uvijek je bez bodova. Ipak treba pohvaliti igračice iz Goričana koje su dostojanstveno odigrale utakmicu do kraja i stoički podnijele poraz u neravnopravnoj borbi. Uz poznate probleme i s malim brojem igračica cilj Trnave je da završe ovu polusezonu, osvoje pokoji bod, a onda u pauzi da se pojačaju i u proljetnom dijelu s novom ekipom osiguraju opstanak. U slijedećem kolu u derbiju začelja gostuju u Splitu kod Marjana i očekuju prve bodove. Sretno im bilo.

(Miljenko Dovečer, foto Željko Bacinger, arhiva)