Igrači Matije Kristića protutnjali Oriovcem – nova tri boda na kontu Međimurja

Međimurje se s gostovanja kod Oriolika vraća s tri boda i polako kroči prema vrhu

 Od prve minute mladići Matije Kristića nametnuli su ritam i stvarali puno prilika. Vrlo brzo okrunili su takav pristup. U 7. minuti Hlišć je na sredini igrališta uklizavanjem presjekao jednu akciju domaćih i proslijedio loptu do Škvorca koji je nesebično dodaje do Munivrane. Mario na desnoj strani vara svog čuvara, ulazi u šesnaesterac i pogađa za vodstvo Međimurja 0:1. I dalje se nižu akcije Međimurja i već u 22. minuti vode 0:2. Nakon još jednog prodora lopta na lijevoj strani dolazi do Patafte koji poslužuje Hlišća na nekih dvadesetak metara. Mladi Neven Hlišć odlučuje se na udarac i preciznim šutem pogađa suprotni kut domaćeg vratara Hercega. Domaćin je nemoćan i jedino dugim loptama pokušava doći do gola gostiju. Da nije do kraja poluvremena bilo više golova u mreži Hercega krivi su Munivrana  i Marcijuš koji u nekoliko navrata promašuju u izglednim situacijama,a vrijedi zabilježiti i dobar udarac glavom Ptičeka na centaršut Pajića.

Početkom drugog dijela domaći trener Ostojić napravio je dvije izmjene, ali ni to nije pomoglo njegovoj momčadi. Odmah na početku drugog dijela Međimurje je moglo povećati vodstvo i zaključiti utakmicu. Nakon dobrog prodora Munivrane lopta dolazi do napadača Filipa Škvorca koji s pet metara puca u domaćeg golmana. Jedinu pravu priliku domaćina spriječio je vratar Međimurja Marko Galoši kada je u 53. minuti obranio odlično izvedeni slobodni udarac Stubičana.

Nakon toga pa sve do kraja utakmice  potpuna dominacija čakovčana donijela je još jedan zgoditak. Ovaj put u strijelce se upisao najbolji golgeter gostiju Filip Škvorc . U 62. minuti Režić šalje dijagonalu na brzog Marciuša koji zaobilazi istrčalog Hercega, dodaje loptu Škvorcu koji pogađa iz blizine za nedostižnih i konačnih 0:3. I poslije toga Međimurje ne posustaje, u prilikama su Munivrana, Režić, Ptiček, Hlišć međutim do kraja igre mreže ostaju netaknute .

Koliko je Međimurje bilo dominantno govori i izjava domaćeg trenera  :

– Potpuno zaslužena pobjeda gostiju, Međimurje nas je nadigralo u svim segmentima igre i dobro da utakmica nije završila s više razlike s obzirom na razliku u kvaliteti -rekao je trener Oriolika Braslav Ostojić.

U srijedu 28.ožujka Međimurje u zaostaloj utakmici gostuje kod Koprivnice i pobjedom ima priliku približiti se sasvim blizu vodećim ekipama .

( tekst i foto : Miljenko Dovečer)