I šesta pobjeda u nizu bez izgubljenog seta za Plave odbojkašice

U utakmici 6. kola odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi gostovale su u Vinici. Nakon 5 kola Plave su se nalazile na 1., a Vinica na 8. mjestu. Pekleničke odbojkašice bile su favorit u ovom meču, ali su u utakmicu ušle oprezno i bez podcjenjivanja. 5 igračica je ozlijeđeno i jedna je bolesna pa su Plave dosta oslabljene odigrale ovu utakmicu.

Odlično Plave ulaze u meč i vrlo brzo stvaraju veliku prednost koju održavaju do kraja seta. Plave osvajaju taj set rezultatom 25:16. Drugi set gošće i dalje igraju odlično. Nakon početnih 6:4 za domaće igračice, Plave igraju odlično i vrlo brzo prelaze u vodstvo. Nakon što su prešle u vodstvo, igraju još boljei osvajaju i drugi set. Ovaj put na semaforu je bilo 25:14. U trećem setu bilo je slično. Pekleničarke od početka u prednosti dok domaće igračice moraju stizati rezultat. Kod rezultata 19:11 činilo se da je gotova utakmica, ali odbojkašice Vinice se ne slažu.

Osvajaju 7 uzastopnih poena i dolaze na 19:18. Pekleničke odbojkašice nisu htjele zakomplicirati situaciju pa ponovno dižu nivo igre. Vinica to ne može pratiti i Plave dolaze do nove pobjede. Zadnji set osvojile su sa 25:19. Šesta je to pobjeda u nizu pekleničkih odbojkašica. Nisu izgubile nijedan set i zasluženo se nalaze na 1. mjestu. U idućem kolu Plave su domaćin drugoj ekipi Ivanca.

Vinica – Plavi 0:3 (16:25, 14:25, 19:25)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc,  Mance, Pintarić, A., L. Turk, Novak, Mađarić, Debelec, Kukovec, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić, arhiva)