I MLADI I STARI TRČALI NA 11. UTRCI GRADA MURSKO SREDIŠĆE

Veliki broj trkača učestvovao je na 11. utrci Grada Mursko Središće koja je održana u subotu 27. kolovoza sa startom i ciljem na igralištu NK Rudara. Na glavnoj utrci gdje se trčalo 10 km učestvovalo je 86 natjecatelja, 65 muškaraca i 21 žena. U utrci građana na 2,5 km natjecalo se 71 trkač, 44 muškaraca i 27 žena. Utrku tradicionalno organiziraju Atletski klub Mursko Središće, Grad Mursko Središće i Međimurska županija pa su na njoj trčali i gradonačelnik Dražen Srpak kao i župan Matija Posavec.

001

002

Ako računamo i one najmlađe, djecu, gotovo 200 sudionika nastupilo je u Murskom Središću, a natjecatelji su bili iz nekoliko gradova Hrvatske i Slovenije. Utrke su bile odlično priređene sa okrijepnim stanicama tako da unatoč dosta velikoj vrućini nije bilo nekih težih situacija kod trkača pa je na kraju sve završilo bez problema. Napomenimo da ovu utrku većina sudionika smatra za najbolje organiziranu u ovom dijelu Hrvatske.

003

Organizator se pobrinuo za vrlo lijepe pehare i prikladne nagrade za troje prvoplasiranih u svim kategorijama Svi učesnici utrke dobili su priznanja i medalje tako da je kući svatko mogao otići zadovoljan i sa uspomenom na ovo lijepo trkačko poslijepodne provedeno u Murskom Središću.

004

Pobjednik glavne utrke za muškarce u duljini od 10 km bio je Igor Goričanec iz AK Varaždin, a odmah do njega Đuro Komlenović iz Kutine i Alen Čretni iz Lepoglave. Kod žena prvo mjesto osvojila je Martina Bezek iz AK Marathon iz Varaždina, druga je bila Mirela Turk iz istog kluba, a treća Valentina Valjak iz AK Zagreb.

005

U utrci građana na 2,5 km pobijedio je David Verli iz AK Međimurje, a slijede Ivan Jakop AK Ivančica Ivanec te Slavko Kumek iz Maribora. U ženskoj konkurenciji prva je ciljem prošla Marija Kosi AK Omega Varaždin, druga je bila Darija Raškaj individualac, a treća Anja Jambrešić iz AK Mursko Središće. Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Dražen Srpak i ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat.

U nastavku donosimo kompletne rezultate 11. Utrke Grada Mursko Središće kao i galeriju fotografija Tina Tomanića.

(R. Tomanić)

01020304050607080910111213141516