I četvrta pobjeda Plavih odbojkašica bez izgubljenog seta, a s 3:0 pobijedili i Plavi odbojkaši

Proteklog vikenda Odbojkaški klub Plavi bio je vrlo aktivan. Svoje utakmice igrali su odbojkaši i odbojkašice u 3. ligi, a mlađe kadetkinje sudjelovale su na prvom ovosezonskom turniru.

Prvu utakmicu igrale su odbojkašice koje su u subotu prijepodne gostovale u Krapinskim Toplicama. Ovo je najdulje gostovanje u sezoni za pekleničke odbojkašice. Osim toga igralo se u vrlo lošim uvjetima. Dvorana je vrlo mala, linije su na pola metra udaljene od zida, strop je nisko, a i drugačija je podloga u odnosu na druge dvorane. Unatoč težim uvjetima Plave su odigrale vrlo dobro i došle do pobjede. Osim pobjede najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. U prvom setu je izjednačeno do zadnje trećine kada se Plave odvajaju. Prvi set Plave su osvojile sa 25:20. Drugi set najbolji je bio za Plave, osvajaju ga sa 25:16. U trećem setu Plave su imale nešto više problema, u drugoj polovici zaostajale su 3 poena (17:14). Nakon toga igraju bolje i dolaze i do trećeg seta rezultatom 25:22. Ovo je Plavima četvrta pobjeda u 4 utakmice. Plave se nalaze na 1. mjestu, jedine su bez izgubljenog seta i jedine su bez poraza. U sljedećem kolu domaćin su ekipi Totovca.

Toplice – Plavi 0:3 (20:25, 16:25, 22:25)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Kolarić, Škvorc, Pintarić, Mance, Mađarić, Novak, Kukovec, Srša, Tuksar, Turk. Trener: Jurica Novak.

U subotu popodne svoju utakmicu igrali su odbojkaši koji su gostovali kod druge momčadi Centrometala. Plavi su u ovom meču bili favorit što su i potvrdili na terenu. U prvom setu Plavi dosta griješe, ali su u prednosti. Taj set na kraju i osvajaju rezultatom 25:22. U drugom setu Plavi otvaraju odlično, brzo stvaraju prednost od 10 poena. Tada se opuštaju što koriste mladi igrači Centrometala i smanjuju na 2-3 poena zaostatka. Na kraju Plavi igraju ozbiljnije i dolaze i do drugog seta rezultatom 25:21. U trećem setu slično kao i u drugom setu samo što se Plavi ne opuštaju nego stalno povećavaju prednost. Posljednji set su dobili sa 25:13. Ovo im je druga utakmica i druga pobjeda te se i oni nalaze na prvom mjestu.

Centrometal II – Plavi 0:3 (22:25, 21:25, 13:25)

Plavi: G., H, K., J. Novak, L., M. Hranilović, Turk, Trstenjak, Šimon, Premužić.

U nedjelju su mlade odbojkašice Plavih sudjelovale na prvom turniru u kategoriji mlađih kadetkinja (2004. godište i mlađe). Turnir se održao u Belici. Plave su igrale 2 utakmice. U prvoj su uvjerljivo pobijedile Bedekovčinu rezultatom 2:0. U drugoj su igrale protiv Varaždina. Prvi set su osvojile, ali nakon toga gube sljedeća dva pa Varaždinke dolaze do pobjede.

Plavi – Bedex 2:0

Plavi – Varaždin 1:2

Plavi: Hranilović, Škvorc, Mance, Pintarić,Kukovec,  A., L. Turk, Jezernik. Trener: Jurica Novak

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić, arhiva Muralista)