I čakovečki sportaši dio Sajma sigurnosti i prevencije

Još jedan vrlo uspješan Sajam sigurnosti i prevencije nije mogao proći bez doprinosa čakovečkih sportaša. Svi posjetitelji koji su u petak pohodili dvoranu Graditeljske škole u ulaznom holu mogli su uživati, ali i isprobati tri sporta: gimnastiku, karate i džudo. Pojavljivanje čakovečkih sportaša na Sajmu sigurnosti i prevencije nije novost, još od 2018. sportaši su dio jedinstvenog sajma u Hrvatskoj. Kako objašnjavaju u Zajednici sportskih udruga Čakovca tada su na poziv PU međimurske prihvatili sudjelovanje i svaki puta kada se Sajam održava u Gradu Zrinskih i oni su ponosni partneri.

„Ove godine smo zbog vremenskih uvjeta morali napraviti prezentacije u holu Graditeljske škole pa smo zbog ograničenih prostornih uvjeta dogovorili sudjelovanje Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Judo kluba Zrinski i Karate kluba Globus“ poručili su iz gradske krovne sportske organizacije. „Sve ovisi o vremenskim uvjetima, tako da smo u prijašnjim navratima imali i prezentacije tenisa, nogometa, košarke, rukometa, drugih borilačkih sportova, imali smo i bicklijadu koja je povezivala tri međimurska grada. 2019. čak smo i zatvorili dio Sportske ulice koja je na taj dan postala sportsko borilište na otvorenom u sklopu paneuropske kampanje Open streets day“ kažu u ZSU Čakovca.

A u samom holu graditeljske škole ovog petka se za veselu atmosferu pobrinula ekipa iz GK Marijan Zadravec Macan koja je pripremila poseban poligon prilagođen najmlađim posjetiteljima. Kako je i potvrđeno iz PU međimurske poligon je bio pun pogodak, a na njemu su se u bazičnom sportu okušali brojni mališani. „Redovito se odazivamo na pozive naše gradske i županijske zajednice te sudjelujemo u njihovim projektima. Od početka rujna svaki smo tjedan imali neku aktivnosti i ovime samo produbljujemo našu suradnju“ izjavila je trenerica u našem najtrofejnijem sportskom kolektivu Marija Jurak Bošnjak. Dodala je kako je i svim trenerima zadovoljstvo raditi na takvim projektima jer se široj publici može prezentirati ono što se radi u klubu, a ujedno se radi na promociji sporta i zdravog načina života.

„Naši treneri osim u dvoranama Macanovog doma, balona i dvorane kod Učiteljskog fakulteta vole izaći u druge dvorane, ulice, trgove i parkove da što više, prije svega mladih, upoznaju s divotama sporta. Sretni smo što imamo i sportsku opremu i rekvizite koji nam to omogućuju te smo uvijek prepoznatljivi, ali i rado viđeni gosti“ zaključila je Jurak Bošnjak.

Pozivu na sudjelovanje čakovečke sportske zajednice redovito se odazivaju i klubovi iz borilačkih sportova. I Judo klubu Zrinski prezentacija kluba i sporta nije strana. „Prezentirali smo sve ljepote našeg sporta i naišli smo na dobar odaziv i interes vrtićke djece, te se nadamo da će postati naši budući članovi“ izjavio je predsjednik JK Zrinski Ivica Jalšovec. Karatisti Globusa i njihov trener Tomislav Magdalenić odradili su interaktivni trening u kojem posjetitelji nisu samo gledali, već i aktivno sudjelovali. Ta interakcija podjednako se dojmila i starih i mladih.

Tomica Jakopec