Hrvatski olimpijski dan obilježen u dječjem vrtiću “Maslačak” Mursko Središće

Dana 12.rujna 2022.g. Dječji vrtić „Maslačak“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima i promicati sport. Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Sve skupine Vrtića sudjelovale su u proslavi ovog dana na svoj način; odgajateljice jasličkih grupa organizirale su natjecateljske igre u dvorištu vrtića, dok su vrtićke grupe sudjelovale na 2. vrtićkom krosu. Djeca mješovite grupe “Suncokreti” iz područnog odjeljenja u Peklenici su kroz “zabavni” poligon obilježila Olimpijski dan. Nakon poligona uslijedio je kros u raznim kombinacijama

Podjela medalja na kraju izmamila je najveći osmijeh na licima malih olimpijaca.
Obilježje ove manifestacije je bijela majica pa su djeca tako odjevena provela dan u natjecateljskom dijelu kao i u cjelodnevnim aktivnostima.
Kroz razne aktivnosti djeca su naučila da je bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet olimpijskih krugova danas opće prihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.

Željka Škvorc