Hrvatski Davis cup par trenirao u Čakovcu

Iako je zbog kasnijeg dolaska Borne Čorića sa sjevernoameričkog kontinenta predviđeni Kids day s Davis cup reprezentativcima otkazan, Čakovec ipak nije ostao zakinut za dolazak naših najboljih reketa. Naime, hrvatski par Ivan Dodig i Nikola Mektić u utorak poslijepodne odradili su dva i pol satni trening u balonu na teniskim terenima Franjo Punčec u Čakovcu.

Hrvatska je u odličnom nizu što se tiče nastupa u parovima, u posljednjih osam Davis cup susreta naši tenisači upisali su isto toliko pobjeda. Par Dodig/Mektić trebao bi u četvrtfinalu protiv Kazahstana upisati i devetu, a na tom putu trening u Čakovcu je bio važan kotačić. Dodigu, trenutačno 10.-tom na ATP ljestvici parova i Mektiću koji je 31. na toj ljestvici pomagao je još jedan poznati igrač parova, Lovro Zovko. Iako je u igračkoj mirovini Zovko će sa svojim bogatim iskustvom i znanjem naš duet još bolje pripremiti za subotnji okršaj u varaždinskoj Areni.

Direktor Teniskog kluba Franjo Punčec Bojan Ružić izjavio je kako su hrvatski reprezentativci bili jako zadovoljni uvjetima u Čakovcu.

-Na upit vodstva reprezentacije za terminom za trening odmah smo izašli u susret i rezervirali teren broj 1. Zbog prirode Davis cup natjecanja teško je osigurati termine za sve igrače u jednoj dvorani pa smo zbog blizine Varaždina, ali i uvjeta mi bili idealno rješenje- izjavio je Ružić.

No, osim naših, u čakovečkom teniskom balonu treniraju i Kazahstanci. Oni imaju rezervirane termine svaki dan do početka četvrtfinalnog dvoboja s Hrvatskom.

-I dolazak tenisača iz Kazahstana govori kako, iako je zimska sezona pri kraju, znamo dobro održavati terene pod balonom- zaključio je Ružić. Dolazak tenisača iz obje reprezentacije na trening samo je potvrdio ugled kojeg Grad Zrinskih uživa u bijelom sportu. Četvrtfinalni dvoboj Davis cupa u Varaždinu između Hrvatske i Kazahstana započinje u petak 6. travnja u 14 sati.

(Miljenko Dovečer, foto : Tomica Jakopec)