Hrvatska ipak nije mogla pobijediti najveće kolonijalne sile na svijetu!

Možda će neko misliti da je ovo politički, a ne sportski tekst i biti će u pravu jer danas je sport najveća politika koja svoju zemlju može promovirati puno bolje od svih korumpiranih i pokvarenih političara koji nas desetljećima, a i stotinama godina vode kao pastiri ovce.

Danas se mala Hrvatska sastala s jednom od najvećih svjetskih kolonizatora, Francuskom, one najveće, Engleze, izbacili smo u polufinalu. Nismo finale Svjetskog prvenstva u nogometu  izgubili od Francuske nego od igrača iz njihovih bivših kolonija.

Stoljećima su ove dvije nacije porobljavale više od dvije trećine svijeta, pljačkale male narode ubijale ih i nad njima vršile neviđene genocide. Rezultat toga je da Engleska ima najveće i najbolje stadione, najbolju ligu na svijetu, veliki standard, baš kao i Francuska. Današnja generacija ovih nacija uživa u plodovima nedjela njihovih predaka, a Hrvatska koja je bila cijele svoje povijesti porobljena može se ponositi s ligom koju gleda 50 ljudi, devastiranim stadionom u Maksimiru, i zastarjelim u Splitu.

Naša djeca treniraju bosi i na livadama, dok mali Englezi i Francuzi uživaju sav mogući luksuz uz opremu najpoznatijih svjetskih proizvođača.

I bez obzira na sve to na ovom Svjetskom prvenstvu pokazali smo duh Zrinskih i Frankopana i otišli na giljotinu koja nam je već prije bila pripremljena. Nisu nas mogli zaustaviti do finala, no sve povijesne finale smo izgubili pa zašto ne bi i ovaj, bez obzira što smo bili bolja momčad.

Ne treba tugovati, možemo plakati, ali samo sa suzama radosnicama jer smo cijelom svijetu pokazali tko smo, što možemo i za što smo sve spremni!

Zato je Hrvatska trn u oku svim svjetskim silama koje žele i dalje dominirati nama, što im uz ovakve Vlade nije teško, no u sportu vrijede neka druga pravila na koje ne mogu utjecati.

Pravo lice ponosne i nikada ponižene Hrvatske pokazali su naši „drugi“ VATRENI, vratili jedinstvo i ponos napaćenoj naciji, no što to koristi kada će sve to političari pripisati sebi u zaslugu.

(R. Tomanić, foto: rt, najvjerniji navijači u središćanskom šatoru koji još nisu bili za doma spremni)