Hrvatska dobila novog Modrića: Taj mladi Međimurac vrijedit će 100 milijuna eura

Kod nekih igrača odmah se vidi da loptu drugačije udaraju. Ne može se točno definirati što je to točno drugačije kod njih, ali nešto je. Jednostavno se vidi tijekom svakog dodira, udaraca, dodavanja. Takav igrač je recimo Modrić, a čini se da Hrvatska dobiva njegovog zamjenika i još jednog igrača koji loptu drugačije udara.

Nema nikakve dileme da je Lovro Zvonarek već godinama naš najveći talent, ali kada je za vikend po prvi put startao za Bayern i postigao gol stupio je na veliku scenu sa samo 19 godina na leđima. Dečko iz Čakovca koji je rastao u Koprivnici zaludio je Nijemce koji već dugo prate njegov talent.

Zvonarek je kapetan Bayernovih juniora što je posebna čast s obzirom da nije dijete Bayerna i da je tamo došao prije tri godine. Doveo ga je u Munchen Tomislav Stipić čovjek koji ga je vodio u Slaven Belupu i Zvonareku dao priliku da ispiše povijest. Stipić je odveo Zvonarek na probu u Bayern, a skauti kluba ostali su šokirani kada su vidjeli o kakvom se igraču radi. Kupovina je bila jedina opcija.

Najmlađi ikad

“Lovro je pravi karakter, naporno radi i zaslužio je ovo. Imali smo puno ozlijeđenih igrača, a on je iskoristio svoju šansu. Zabavno je njega gledati na treningu, a danas je bio odličan” rekao je Thomas Tuchel nakon utakmice. Pitanje je gdje će igrati slijedeće sezone, spominje se posudba u drugi rang, a možda i neka inozemna. Jedno je sigurno, Bayern ozbiljno računa na njega.

Nakon utakmice na svom instagramu sliku s Lovrom podijeli je legendarni Thomas Muller: “Razgovaramo puno na treningu i na utakmici, puno mi je pomogao, a kako se voli šaliti, tražio me selfie nakon utakmice. Naravno da sam pristao, puno mi to znači” rekao je za Novu tv.

Zvonarek je sada sigurno velika budućnost Bayerna, ali i hrvatske reprezentacije. Podsjetimo, Zvonarek je potpisao za Bayern još u ljeto 2021., nakon čega je u ostao na posudbi u Slaven Belupu. Klub iz Koprivnice za njega je dobio 2 milijuna eura odštete fiksno, a s bonusima bi mogli dobiti i do 5 milijuna eura.

Počeo je nastupati i za u21 reprezentaciju dok je i dalje kapetan u19 ekipe i najveća zvijezde te momčadi. Zvonarekom su oduševljeni i njemački novinari koji su još i ranije pisali da bi Tuchel trebao dati šansu mladom Hrvatu. Sada je njegovo vrijeme čini se došlo.

“Nije mu dugo trebalo da postigne prvi pogodak u Bundesligi. Samo četiri minute nakon debija, mladi Hrvat uputio je precizni udarac i doveo Bayern u vodstvo. Cijele sezone trenira s prvom momčadi i ponekad ulazi s klupe, a sada je objeručke iskoristio ovu priliku” piše Bavarian Football Works koji su mu dali i nadimak der Bomber.

Zanimljivo, srušio je tri rekorda HNL-a. Sa 16 godina i četiri dana postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u hrvatskoj prvoj ligi. Deset dana kasnije, u zadnjem kolu sezone, protiv Varaždina je postigao gol za pobjedu 1:0, čime je postao najmlađi strijelac SHNL-a u povijesti. Također, Zvonarek je bio kapetan Slavena protiv Hajduka te tako sa 16 godina i 351 danom postao najmlađi kapetan nekog europskog kluba koji se natječe na najvišoj razini.

Pred njim je velika budućnost. S obzirom kako je do sada radio nema potrebe sumnjati u njegove metode i načine jer očito je spreman na sve. Hrvatska ima novog velikog talenta za kojeg Nijemci pišu da će vrijediti i 100 milijuna eura. Nema straha za hrvatski nogomet.

(izvor: dnevno.hr, foto: Screenshot)