HANS NIELSEN: Veselim se Grand Prixu u Hrvatskoj!

Nakon dvije, za sport teške i neizvjesne, godine Donji Kraljevec i Speedway stadion Milenium ponovo je ugostio dansku speedway reprezentaciju koju vodi legendarni svjetski prvak Hans Nielsen!

Profesor“ je četverostruki svjetski individualni prvak, ali i osvajač još 18 titula svjetskih prvenstava, najtrofejniji i po mnogima i najbolji vozač speedwaya svih vremena. „Vrijeme je bolje nego u Danskoj u ovo doba godine i sad smo već drugi puta ovdje s danskom reprezentacijom i stvarno je predivno u Međimurju, uvijek se ovdje osjećamo kao doma. Staza je vrhunska, uvjeti su vrhunski,  a imali smo i navijače na tribinama ovih dana“ započeo je Hans Nielsen. „U momčadi imamo trojicu Grand Prix vozača, željeli smo da i oni osjete stazu, 30. travnja i prva utrka FIM Speedway Grand Prix svjetskog prvenstva vozi se upravo na ovoj stazi u Donjem Kraljevcu i veselimo se tome.

Nakon dugo vremena Danska ima trojicu vozača u prvenstvu, Mikkela Michelsena, Leona Madsena i Andersa Thomsena. „Ponovo imamo trojicu vozača među 16 najboljih na svijetu i od njih očekujem puno. Leon Madsen je iskusan vozač, 2019. je bio blizu naslovu prvaka, Mikkel Michelsen je dvostruki europski prvak, iznimno brz vozač, a Anders Thomas je prošle sezone debitirao u SGP-u i spreman je za velike stvari.

foto. JAREK PABIJAN
[email protected]
tel. +48 601 83 62 58

Mikkel Michelsen u Međimurju ostaje još koji dan, nakon reprezentacije kraljevine Danske na stadion Milenium u ponedjeljak stiže poljski ekstraligaš Lublin: „Puno puta sam vozio na ovoj stazi, prva utrka se vozi baš ovdje, a Hrvatska mi dosad nije baš sretna, no nadam se da će se to promijeniti“ rekao je Mikkel i dodao: „Protekle sezone postigao sam svoj najbolji rezultat u poljskoj Ekstraligi, bili smo srebrni kao momčad i to je bio odličan osjećaj. Nadam se da ove godine možemo postići nešto slično, ili bolje, veselim se sezoni, vrijeme je.“ Speedway ove godine obilježava 100 godina sporta, a kako je osmišljen u Australiji očekuje nas i povratak na ovaj kontinent: „Australija bi trebala biti posljednja utrka sezone, teško je gledati tako daleko, ali s novom sezonom veselimo se svi i novim iskustvima i novoj viziji sporta“ reći će Mikkel. „Finale u Australiji nas očekuje nakon klupskih i ligaških finala, no sad mi je fokus na prvoj utrci, vraćamo se brzo ovdje, u Hrvatsku, a onda idemo korak po korak dalje.“

Uz trojicu Grand Prix vozača Danska je u Međimurje dovela šest ponajboljih nacionalnih vozača koji voze lige od Engleske, Danske i Švedske, a s njima je trenirao i mladi vozač, europski U19 prvak i sportska nada Latvije Francis Gusts.

Otvaranje sezone u Hrvatskoj biti će 30. travnja s prvom utrkom FIM SPEEDWAY GRAND PRIX kojom se svjetsko prvenstvo nakon 10 godina vraća u Međimurje, na mjesto koje živi za speedway. 16 najbržih svjetskih vozača odmjerit će snage na jednom od najboljih svjetskih speedway stadiona i započeti priču speedwayja zajedno s Discovery Sports Events, novim promotorom.

Ulaznice za prvu utrku potražite u sustavu Entrio i na web stranici: https://bit.ly/3vN4hxh

Krešimir Biškup

DCIM100MEDIADJI_0276.JPG