HAJDUK (Š) POBIJEDIO U GOSTIMA I UPUTIO ŽALBU NA SUCA I DELEGATA – OVO VRIJEDI PROČITATI

Ovaj vikend ekipa Hajduka Vindije iz Štrukovca odigrala je prvenstveni susret na gostovanju u Gornjem Hrašćanu kod ekipe Pobjede.. Na kraju vratili su se kući sa osvojena tri boda , ali  povrijeđeni i kao ljudi i kao sportaši zbog izrazito lošeg suđenja glavnog suca Gorana Tomičića kao i njegovog nekulturnog ponašanja prema igračima Hajduka (prema riječima predstavnika Hajduka)  te isto takvog ponašanja delegata utakmice Dragutina Borka.

Zbog svega toga su na adresu Nogometnog saveza Međimurja (Komisija za žalbe) kao i na ruke predsjednika saveza Mate Kljajića uputili Žalbu na suđenje suca Gorana Tomičića  te ponašanje delegata Dragutina Borka. Rijetko se klubovi odlučuju na takve poteze , a još rjeđe ako pobjede no očito  da  je ovaj puta ljudima koji vode klub iz Štrukovca  prekipjelo. Sa zanimanjem ćemo pratiti daljnji tijek ove veoma zanimljive situacije.

Žalbu NK Hajduk Vindija prenosimo vam u cijelosti u nastavku.

04

  POBJEDA/ GH/- HAJDUK VINDIJA  1:2

 

NK „HAJDUK  VINDIJA“

Štrukovec 156

40315 Mursko Središće

MEĐIMURSKI NOGOMETNI SAVEZ

Športska  2, Čakovec

KOMISIJA ZA ŽALBE

KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA

Na znanje predsjednika MNS g.Mate Kljajića

PREDMET: Žalba na suđenje suca  Gorana Tomičića i delegata utakmice Borko Dragutina

Podnosimao žalbu na suđenje i ponašanje glavnog suca Gorana Tomičića na utakmici „Pobjeda“-„Hajduk Vindija“ održane dana 6.11.2016.g. u Gornjem Hrašćanu kao i žalbu na obnašanje dužnosti delegata utakmice Borko Dragutina. Moramo napomenuti da iako smo pobijedili  ne možemo više šutjeti na suđenje  i ponašanje sudaca i delegata. Kao prvo delegat  je rodom iz Gornjeg Hrašćana, pa po nekoj logici ne bi  ni smio biti delegiran za tu utakmicu.

Krenimo redom , prvo u 19. minuti sudac daje žuti karton domaćem vrataru Senčar Mišo zbog napucavanja lopte u prekidu igre, isti igrač koji  skida i baca  rukavice  izlazi van igrališta skida dres  i napušta teren bez ikakve najave zamjene, sudac  dopušta takovo ponašanje bez ikakvih sankcija ( prva velika greška). Delegat utakmice nije ni spomenuo ovu situaciju u izvještaju s utakmice. Nadalje kod bilo kakovih prigovora na odluku suca naših igrača sudac ih udaljava riječima „Marš“, igrači nisu stoka, istim riječima delegat je udaljavao i našeg igrača sa brojem  7   kada mu je došao zatražiti zaštitu .

Ostale greške u prvom poluvremenu nećemo ni spominjati  osim da je domaći igrač sa br 20  nakon vrlo oštrog starta  sucu izrekao pregršt  pogrdnih riječi , ali sudac ostaje nijem. Isto tako u zapisnik je navedeno da je naš igrač s brojem 11 dobio žuti karton zbog nesmotrenog starta, a starta i prekršaja uopće nije bilo već je prigovorio sucu što ne prekida  odmah utakmicu kad vidi da lopta pogađa igrača u glavu i ovaj pada na teren. Drugo poluvrijeme započinje bez delegata na klupi  i eto sporne situacije: domaći igrač  sa br.18 ruši našeg igrača sa brojem 17 koji pada na leđa sa nogama u zraku , na njegove noge  naletio je igrač sa brojem 15  i ostao ležati. Sudac je ovo okarakterizirao kao  udaranje protivničkog igrača nogom u prsa i dao direktan crveni karton našem igraču sa brojem 17 , a domaćem igraču sa brojem 15 žuti karton iako isti nije napravio nikakav prekršaj.

Delegata utakmice naravno još uvijek nije bilo na klupi on lagano šetkara uz rub igrališta i razgovara sa domaćim navijačima, samo za ilustraciju koliko je bio u toku utakmice našem isključenom igraču govori da ne smije izlaziti iz igre po vodu. Nakon toga kao predstavnik kluba rekao sam delegatu da slobodno napiše da je sudac budala, nisam nijednom riječi vrijeđao delegata , ali sucu sam rekao da je budala blesava , ali tek nakon što mi je rekao da smo od nadalje na“ti“. Nakon toga udaljen sam sa terena. Lagao bih kada bi sada rekao da mi je žao što sam suca nazvao budalom nije i neću mu se ispričati jer on to svojim ciničnim podsmjehom i ponašanjem na terenu nije ni zaslužio.

Naravno tu nije bio kraj greškama suca , namjerno udaranje igrača sa br 18 nogom po nozi našeg igrača kada nije imao loptu okarakterizirao je kao nesmotreni  start i dao samo žuti  karton, a već je izvadio crveni. Na kraju tražimo od Komisije nogometnih sudaca i Komisije za žalbe da sankcioniraju ovakvo ponašanje suca i delegata, a za nadalje tražimo izuzeće suca Gorana Tomčića kao i delegata Borko Dragutina  na svim daljnjim utakmicama NK“Hajduk Vindija“.

Riječi delegata utakmice na kraju pri izlasku domaćim gledateljima sve govore“ Ja Vam ne mogu dati gol“.

Kako bismo imali i čvrste dokaze odlučili smo da ćemo za sve daljnje utakmice angažirati snimatelja .

NK“ HAJDUK  VINDIJA“

ŠTRUKOVEC

Tajnik: Stjepan Debelec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić, arhiva)

05