Gradski ligaši razmilili se po Međimurju, Rudar u Gojancu

4. nogometna liga Čakovec – Varaždin

Nakon teške utakmice, odigrane ove srijede protiv ekipe Nedelišća igrače Rudara već u nedjelju čeka nova obaveza u prvenstvu gdje odlaze na gostovanje kod ekipe Plitvice iz Gojanca koja vodi ogorčenu borbu za opstanak. Susret sa starim sportskim prijateljima biti će sve drugo samo ne lak.

Rudar koji igra utakmice u pravom engleskom ritmu srijeda- vikend, u Gojancu neće moći računati na Antonia Zadravca koji odrađuje kaznu akumuliranih žutih kartona, zatim zbog ozljeda u kadru nema Vedrana Kneževića, Brune Varge, Luke Tkalca, a upitan je i Luka Čalopa koji je  u susretu s Nedelišćem obnovio ozljedu mišića. Bez obzira na to sigurno je da će Rudar pokušati iz Gojanca donijeti povoljan rezultat kako bi si  i tako još više podigao atmosferu  uoči  uzvratnog susreta u Kupu  ove srijede u Nedelišću. Rudar je u zlatnoj sredini ljestvice na osmom mjestu i sigurno da će do kraja pokušati popraviti taj plasman iako nam se čini da je momentalno Kup taj ne koji su Rudarovci usmjerili sve snage.

Utakmica u Gojancu igra se u nedjelju 22. 04. 2018. u 17,00 sati, a sudi sudačka trojka: Marijan Dumančić, Davor Šupljika i Tomislav Čurila. Delegat na utakmici biti  će Vladimir Vugrinec.

1. međimurska nogometna liga

Sokol nakon zaslužene pobjede, ali i burne utakmice protiv Podturna i ove nedjelje ima isto tako težak ispit u Goričanu. Odlazi kod ekipe Trnave  koja je u stalnom usponu, devet kola neporažena, a naročito je jaka na svom igralištu. Što mogu Sokoli očekivati kod takvog protivnika? Iako im nedostaju tri igrača, prema riječima trenera Škvorca, predati se sigurno neće, a i ne pobjeđuje uvijek tzv. favorit. Prikažu li Sokoli  borbenu igru i želju kao u prošlom kolu, svašta se može dogoditi u Goričanu, pa i bodovni potres za domaćina.

Utakmica u Goričanu igra se u nedjelju 22. 04. 2018. u 17,00 sati. Glavni sudac utakmice je Damir Klarić, a pomagat će mu Ivica Felker i Milivoj Balić. Stjepan Đuranec bit će delegat utakmice.

2. međimurska liga skupina „B“

Derbi utakmicu igraju susjedi na ljestvici i dugogodišnji sportski rivali u subotu 21. 04. 2018. na igralištu u Štrukovcu u 17,00 sati domaći Hajduk i ekipe iz D. Koncovčaka. Dva boda dijele ove suparnike s time da ekipa Koncovčaka ima odigranu utakmicu manje. Još veći značaj toj utakmici daje i to što je to i borba za opstanak.

Ovaj derbi sude: Marijan Dumančić, Božidar Juračić i Karlo Klobučarić, dok je delegat Marijan Sabol.

Ispred vodeće Mure iz Hlapičine još je jedan težak ispit. Odlazi na gostovanje kod ekipe Malog Mihaljevca poznate po tome da je kao domaćin svakome težak suparnik, i doma teško daje bodove. Iako u kadru momentalno nema čak četiri prvotimca, vjerujemo da će trener Ivan Zobec posložiti ekipu i  uspješno prebroditi ovo teško gostovanje

Utakmicu sude Marko Đurđek, Nino Grgić i Kristijan Cvetko dok je delegat utakmice Mladen Puklavec.

Utakmica se igra u nedjelju 22. 04. 2018. u  17,00 sati.

Plavi iz Peklenice odlaze na gostovanje kod solidne ekipe Omladinca iz Mačkovca koja se kao i oni nalazi u sredini ljestvice i sigurno da će se željeti  sasvim bodovno približiti Plavima.

Plavi dobro igraju na gostovanjima, te pozitivan rezultat nikoga ne bi trebao iznenaditi. Utakmicu u nedjelju 22. 04. u 17,00 sati u Mačkovcu sude Darko Filipčić, Valentini Kantoci i Josip Jurinec. Delegat utakmice je Stjepan Perko.

3. međimurska liga

Nakon uvjerljivog poraza protiv mlade ekipe ŠN Međimurje-Čakovec Torpedo ima prigodu kod kuće protiv ekipe Vučetinca koliko-toliko izbrisati taj neugodan trag. U Križovcu utakmicu će suditi u nedjelju 22.04. 2018. Robert Kolarić, a delegat je Josip Modlic.

Tešku utakmicu ovaj vikend ima Mladost iz Selnice. U goste joj dolazi drugoplasirana ekipa Draškovca, koja očito ima ambicije i osvajanje samog naslova te plasman u viši rang. No Mladostaši se sigurno neće tako lako predati i sigurno da možemo očekivati jednu dobru utakmicu.

Utakmicu u nedjelju 22.04. 2018. sudit će  Zdravko Toplišnjak, a delegat je Stjepan Talan.

(tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić, ZR arhiva)