GRADSKI DERBI PLAVIH I HAJDUKA BEZ POBJEDNIKA – BOYS I ROBSON ODIGRALI 1:1

                                           NK  “PLAVI ”   –  NK  “HAJDUK VINDIJA”

                                               Peklenica                     Štrukovec

                                                    

                                                                     1 : 1 (1 :1)

 

U gradskom derbiju  2. ŽNL zapad u Peklnici su se sastali domaći Plavi te gostujuća ekipa iz Štrukovca  Hajduk Vindija.  Još jedan zanimljiv detalj pratio je

ovaj susret , a to je da su na  trenerskim klupama sjedile dvije legende središćanskih trenera Anton Srša Boys i Darko Rob Robson.  Taj detalj dao je još jedan veći izazov ovom susretu. Samom susretu prisustvovalo je negdje oko 200 gledatelja , a  što je zanimljivo utakmici je prisustvovala i dosta gledatelja iz  M.Središća.

Gosti su nešto angažiranije ušli u utakmicu i te iz brzih kontronapada pokušavali ugroziti gol domaćina dok Plavi sa većim posjedom lopte  i  sa više dodira žele doći u vodstvo.

Gosti dosta rano dolaze do vodstva nakon jedne pogreške domaćeg vratara Rajfa koji je nakon krivo dodane lopte igraču Hajduka bio prinuđen srušiti igrača u svom kaznenom prostoru te vrlo dobar sudac  Dumančić pokazuje opravdano na bijelu točku. Siguran izvođač  udarca bio J.Mađarić te dovodi goste u vodstvo od 0 : 1 .

Rano vodstvo nije uzdrmalo domaćina koji sad preuzima apsolutnu nadmoć na terenu 

te sve opasnije ugrožava gol gostujućeg vratara D.Jurovića.

Dosta dugo gosti odolijevaju napadima domaćina , ali pred kraj poluvremena nakon jedne dobro izvede akcije po desnoj strani i dobro odigrane povratne lopte Drk postiže zgoditak i time domaćinu donosi zasluženo izjednačenje. To je bilo ujedno sve što se zgoditaka tiče na današnjioj utakmici.

No bez obzira na to što u drugom poluvremenu nismo vidjeli zgoditke ipak smo prisustvovali  vrlo napetoj  i zanimljivoj utakmici gdje je domaćin imao nešto više od igre kao i  situacija za postizanje zgoditaka.

Sve u svemu sasvim realan rezultat  sa čime su se složila i oba trenera pa da vidimo i što su  nam rekli nakon utakmice.

 

Anton Srša – Boys : Utakmica izjednačena možda smo za nijansu bili bolji. Prvi  gol na s je presjekao pa smo trebali malo vremena da uspostavimo kontrolu na terenu. Igrali smo danas nešto oslabljeni bez obje špice , ali i protivnik je bio dobar te je rezultat sasvim realan po bod svakome.

 

Darko Rob – Robson : Utakmica je bila ravnopravnija u prvom poluvrmenu dok je u drugom poluvremenu domaćin pritisnuo kako bi došao do pobjede, ali

smo mi velikom borbenošću i uz nešto sportske sreće apsolutno zasluženo došli do boda. Svima čestitke na fer i korektnoj utakmici.

 

 Zbog tehničkih problema (ne naših) nažalost nismo vam u mogućnosti objaviti sastave ekipa pa se zbog toga ispričavamo. (Z. Rihtarec)