GRADSKE IGRE – ŽUPNIK POBIJEDIO GRADONAČELNIKA ! (foto Tin Tomanić)

Jučer 09.08.2013. nastavljena je manifestacija “Ljeto uz Muru” u TK CIMPER. Održane su “Gradske igre” koje su privukle 9 ekipa. Takmičilii su se Laporniki, Maslačkove pucke, Winksice, Pčelice, Barbike i Ken, Fala, Štrumfete, Banankoji i Udruga Sport za sve.

Mnogobrojni učesnici koji su premašili broj gledatelja svoje vještine trebali su pokazati u 6 igara. Prva je bila Vožnja romobilim (Janica i Ivica), druga Rušenje boca (glavo luda), treća Nošenje šešira (napiči i bježi), četvrta Gradski špancir (gradska špica), peta Potezanje užeta (povuci potegni, isčupati nemoj) i šesta Igra s vodom (zagrabi, pretoči, natoči).

Ove zabavne i duhovite igre otvorili su gradonačelnik Dražen Srpak i župnik Tomislav Antekolović koji su se i okušali u igri vožnje romobilom. Naravno da je ,uz Božju pomoć, pobijedio župnik, iako je Srpak ulagao neke prigovore i žalbe koje mu nisu usvojene.

Vrijeme je bilo vruće i sparno, predolujno,pa su učesnici bili totalno mokri i prije posljednje igre u kojoj su se totalno smočili i malo osvježili.

Prvo mjesto osvojila je muška ekipa DVD-a Mursko Središće, drugo Udruga “Sport za sve”, a treće ženska ekipa DVD-a Mursko Središće. U ovakvim igrama to uopće nije bitno jer vrijedi pravilo “važno je učestvovati”, no moramo kazati da su borbe bile bespoštedne, napete i da su svi takmičari dali sve od sebe da budu bolji od protivnika.

Završile su baš na vrijeme, prije oluje koja je zahvatila i naš grad, pa tako dečki iz sastava “Noćna smjena” nisu dugo svirali jer su se svi razbježali !

Danas se “Ljeto uz Muru” nastavlja na ribnjaku “Zelišće” gdje u 15,00 sati počinje takmičenje u lovu ribe na plovak, a natjecati će se bračni parovi. U 21,00 sati u lučici priređuje se kino na otvorenom uz ugostiteljsku ponudu caffe bara “Jama”.

Nagradno pitanje: Pod kojim imenima su nastupale ekipe DVD-a Mursko Središće ?