Gradonačelnik Dražen Srpak održao prijem za Tenu i Leu Marodi

Tena i Lea Marodi su sestre blizanke iz Murskog Središća rođene 02. lipnja 2005. godine. Članice su Atletskog kluba Mursko Središće te su dobile rješenje od Ministarstva turizma i sporta o kategorizaciji sportaša za 2023. godinu. Radi se o 3. kategoriji koju su ostvarile zbog ostvarenih rezultata na državnoj razini i istrčanoj normi za tu kategoriju. Također  su prošle godine srušile Međimurski rekord na 1000 metara te se obje okitile medaljama na državnom prvenstvu u utrci na 1500 metara.

U cilju nabavke opreme za trčanje i financiranje odlaska na pripreme za plasman na svjetsko prvenstvo u Peruu koje će se održati iduće godine, Grad Mursko Središće dodjelio je jednokratna novčana sredstva u iznosu od 300,00 eura za Tenu Marodi i 300,00 eura za Leu Marodi. Grad Mursko Središće će svakako i nadalje prema mogućnostima i potrebi pomagati u provođenju njihovih aktivnosti

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak danas, 16. listopada 2023. godine održao je prijem za Tenu i Leu Marodi te im je čestitao na zavidnim rezultatima i na promociji najsjevernijeg grada. Isto tako, poželio im je punu uspjeha u daljnjem natjecanju te sreće da se plasiraju na svjetsko prvenstvo iduće godine.

(tekst: GMS)