GOSTUJUĆOM POBJEDOM I FEŠTOM KOD VURIJA RUDAR SE OPROSTIO OD TREĆE LIGE

                    NK “MLADOST” ŽDRALOVI – NK “RUDAR”

                                                   0 : 1 (0 :0)

 

 

SASTAVI :

 

MLADOST :Gavranović , Renić , Šiprak (73. Golubić) , Starčević , Kukec , Mlinarić , Vrbanić , Sabljić , A.Starčević (73. Pleić ) Ivančić , Vlahović (65. Kosanović)   pričuve : Marinković , Pleić , Cvjetojević , Kosanović ,Ivanda , Kunić , Golubić  trener : Nikola Papac

 

RUDAR : Rajf , Vuri , Vurušić ( 90.Liklin ) Knežević , F.Novak ( 88.Radiković ) , Stojko ( 72. Jezernik) , Podgorelec , Čalopa , N.Šoltić , D.Novak , M.Šoltić

pričuve : Pavlović , Radiković , Jezernik , Liklin  trener : Smiljan Liklin

 

Strijelci : 70. min B.Vurušić

Suci : Stanić , Grujić , Gašparić , Molvarec  delegat : Kečak Danijel

gledatelja : 150

 

 

Slatkom i zasluženom pobjedom u Ždralovima završio je Rudar sezonu natjecanja u 3HNL-sjever . U utakmici ravnopravnih protivnika iako to plasman na tablici ne bi nagovještavao Rudar je zasluženo slavio u Ždralovima na gostovanju gdje se rijetko osvajaju bodovi. Kako duga sezona uzima svoj danak ekipe su nastupile u nešto oslabljenim sastavima što se naročito odnosi na ekipu Rudara koja je nastupila bez nekoliko standardnih igrača ( Šprajc , D.Šoltić , Zadravec , Županec S.Vurušić , R.Rajf )pa su se tako neki igrači našli na pozicijama na kojima nisu nikad igrali , ali  su pokazali da mogu i na tim mjestima pokazati izuzetno nogometno znanje .

Ono što je u ovoj utakmici  posebno dobro funkcioniralo u ekipi Rudara bila je disciplinirano pridržavanje dogovora u svlačionici te homogenost ekipe u svakom pogledu.

 Zbog svega toga ne želimo isticati pojedince nego možemo reći da je ovaj lijepi rezultat zasluga cijele ekipe te trenera Liklina. Pojedini igrači su sami sebi dokazali da mogu igrati i na mjestima  koje  ni u snu prije nisu mogli zamisliti.

Domaćin je inače imao inicijativu kroz cijelu utakmicu no nisu bili previše opasni za gol Rudara , a one dvije , tri opasne situacije odličnim intervencijama zaustavio je M.Rajf. Puno su pokušavali domaćini , ali je danas izuzetno borbena ekipa Rudara svaki put za korak bila brža te uspjela izblokirati sve te njihove pokušaje. Obrambeni dio je odigran odlično , a iz toga su se rađale brze kontre tako da je u samoj utakmici Rudar imao više izrazitih prilika  za postizanje zgoditaka.

 N.Šoltić u 68.min pogađa prečku nakon jedne odlično odigrane kontre , a već u 70.min slijedi druga gdje nakon njegovog odličnog prodora po desnoj strani te ubačene prizemne lopte na prvu stativu B.Vurušić pored dvojice domaćih igrača mirno posprema loptu u mrežu. Do kraja utakmice domaćin je pokušao doći do izjednačenja međutim već prije spomenutim odnosom  ekipa Rudara im to nije dozvolila.

Lijepa velika zaslužena pobjeda Rudara  i velika je šteta što ovoj utakmici nije prisustvovao veći broj Rudarovih navijača . No dosta velika udaljenost i igranje utakmice nedjeljom svakako je na to utjecalo. Rudar se ovom utakmicom oprostio od igranja u 3.HNL -sjever i zato moramo istaći riječi našeg teško zamjenjivog šofera Perice Žerjava  koji veli :

” Ja sam vas vas vozio kad smo pobjedom u kvalifikacijama ušli u 3.HNL sjever  pa sam sretan što vas vozim i sad kada  pobjedom ponosno napuštamo tu istu ligu koju nažalost zbog reorganizacije više ne možemo igrati iz više razloga.”

Koliko su sretni bili igrači Rudara ovom pobjedom dokazuje i pjesma cijelog puta na povratku kući kao  i na kasnoj večeri kod sponzora Pizzerije Vuri gdje se uz pjesmu i harmonikaša našega Luke Čalope slavila pobjeda i oproštaj od sezone i lige.

Sigurno da su  ovi mladi igrači pokazali da stvarno zaslužuju puno povjerenje u budućim planovima  i takmičenjima Rudara.

O samoj sezoni kao i razmišljanjima trenera , te vodstvom kluba o budućoj nadolazećoj sezoni  obavijestiti ćemo vas uskoro u jednom od naših članaka. Čestitke Rudaru na dobro i uspješno odrađenoj sezoni u 3.HNL sjever.

 

                                                                     (tekst i foto :Z. Rihtarec)