Gostujućim porazom u Sesvetama Međimurje i dalje na samom dnu

Nakon dobre igre protiv Šibenika Međimurje je došlo na ogled Sesvetama koje je kod kuće gotovo nepobjedivo, a tako je bilo i ovaj puta, iako je Međimurje dobro igralo u pojedinim fazama. U dinamičnoj igri na dobro pripremljenom travnjaku bodovi ostaju u Sesvetama, najviše zahvaljujući kiksevima vratara Galošija.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i poveli u 7. minuti iz kontre, a gol je postigao Sunagić . Nakon toga igrači Međimurja preuzimaju inicijativu, dominiraju  i u nekoliko akcija neprecizni su Munivrana,Marić i Pajić. Bilo je samo pitanje trenutka kada će lopta završiti iza leđa domaćeg vratara. Bolja igra čakovčana došla je na naplatu u 45. minuti.  Najbolji igrač Međimurja Mario Munivrana na dodavanje Pajića s visine kaznenog prostora s desne strane neobranjivo pogađa ljevicom u suprotni gornji kut vratara Sušaka .

Međutim već početkom drugog dijela greška indisponiranog vratara Galošija kumovala je drugom golu Sesveta kad nije pokrio prvi kut. Strijelac za 2:1 u 50. minuti je najbolji igrač u domaćim redovima Marko Tolić.

Unatoč primljenom golu Međimurje nastavlja atakirati na protivnički gol, a jedna lopta Munivrane odlazi tik pored vratnice . I umjesto izjednačenja novi šok i nova greška Galošija poslije koje se više nisu oporavili. Nakon ubačaja iz kornera u buketu igrača mladi vratar umjesto da izbije loptu pokušava je uhvatiti, pada mu iz ruku, a najbliži lopti je Vasilj kojemu nije teško iz blizine ugurati je u mrežu.

Sesvete imaju dva gola prednosti ,u 63. minuti trener Kristić uvodi Režića i Tkalčića, ali do kraja utakmice  osim prigoda Marića i Munivrane rezultat ostaje nepromijenjen i domaćin pobjeđuje 3: . Iako su većim dijelom dobro igrali , pogotovo u prvom , individualne pogreške u obrambenim redovima koštale su ih bodova.

Najbolji u redovima Međimurja Mario Munivrana je u neku ruku čudo , igra na mahove, jednom se čini svemogućim , a onda ga nema jedno vrijeme. On se nije složio s takvom prosudbom:

– Igra ne zavisi samo od mene , nešto se pita suigrače i protivnika . Ja se trudim cijelu utakmicu i dajem sve od sebe i žao mi je da smo tako prošli jer nemamo lošu ekipu.

Vjerujem da će nam se trud i zalaganje  i igra koju smo prezentirali većim dijelom utakmice brzo vratiti , nadam se već u slijedećoj utakmici protiv direktnog konkurenta za ostanak BSK – iz Bijelog Brda koji nam dolazi idući petak .

(tekst I foto: Miljenko Dovečer)