GORAN VINCETIĆ TRENER RUDARA – ŽELIM ZAHVALITI SVIM NAVIJAČIMA I IGRAČIMA

Nakon uspješne i veoma kvalitetne polusezone Rudara svakako jedan od najzaslužnijih je od ove  godine mlad i perspektivan trener seniorske ekipe Goran Vincetić. Kako često imamo upite od strane navijača Rudara o karijeri  današnjega trenera otkriti ćemo vam njegovu igračku  biografiju. Goran Vincetić mladi je trener . Naime, duga igračka karijera u kojoj je prošao dosta domaćih i međunarodnih klubova  počevši od Čakovca , Istre Pula ,Varteksa Varaždin , Slobode Varaždin, Primorje (Slovenija) , Rijeka , Dinamo Tirana ( Albanija), Weiz (Austrija) nije mu dala da se trenerskom radu prije posveti. Sada sa 39 godina trener je mlađih kategorija u Međimurju Čakovec te seniorske ekipe Rudara. Za kraj ove veoma uspješne polusezone postavili smo par pitanja o njegovim dojmovima sa ekipom Rudara u MŽNL ČK-VŽ.

goran 2

Gorane kako i koliko ste zadovoljni jesenskim dijelom  prvenstva ?

 

Jako sam zadovoljan jesenskim dijelom prvenstva  prije svega uspjeli smo ostvariti željeni cilj , a to je plasman u vrh tablice.

Što ste od zamišljenog kod dolaska u klub uspjeli ostvariti, a što ne i na čemu to treba poraditi ?

 

Obzirom da proces stvaranja određenog načina igre nije kratak , uspjeli smo svladati bazu onoga što želimo postići. Ima stvari koje mogu biti bolje, ali za njih treba vremena i one su nadogradnja ovog rada do sada na dobrom smo putu i očekujem da još podignemo kvalitetu igre.

goran 3

Kako ste zadovoljni odnosom igrača prema njihovim obavezama ?

Svi igrači imaju maksimalan odnos prema treninzima i utakmicama s obzirom da svi rade te ovise o tome koliko im posao dozvoljava da treniraju. Imam razumijevanje što se toga tiče pa pokušavamo naći najbolje vrijeme za obaveze prema klubu. Posebno me veseli što mnogi pojedinci treniraju individualno te i tako još više pridonose dobrim rezultatima i više od dogovorenog.

Jeste li zadovoljni plasmanom u prvom dijelu sezone ?

 Zadovoljan sam, osvojili smo treće mjesto, iza dvije ekipe koje su ovu polusezonu imale dvije domaće utakmice više od nas. Ekipa smo sa najmanje primljenih golova u ligi sa maksimalnim  učinkom na domaćem terenu i gol razliko 27 : 2.

goran 4

Na čemu ćete posebno raditi i pokušati ispraviti u proljetnom dijelu prvenstva ?

 

 I dalje ćemo raditi sve ono što smo i do sada na bržem protoku lopte,brzoj transformaciji ,uigravanju napadačkih akcija , prekida  itd.

Koji profil igrača bi vam dobrodošao kao pojačanje u proljetnom dijelu prvenstva ?

Najprije bih zahvalio upravi kluba na odabiru igrača koje sam zatekao u klubu , ekipa je dobro izbalansirana i na početku sezone smo na svakoj poziciji imali po dva igrača. Zbog okolnosti na koje nismo mogli utjecati , odlazak Županca i Zadravca , ostali smo  bez jedinog profila koji nam nedostaje , a to je ljevak defanzivne orijentacije.

goran 5

Koja bi vas pozicija osobno zadovoljila na kraju prvenstva s obzirom na     kvalitetu i organiziranost kluba ?

  Moram reći da u ovih 6 mjeseci nije bilo nikakvih problema oko treninga što dovoljno govori koliko je klub organiziran. Odličnom komunikacijom s voditeljem NŠ Kristijanom Antolovićem i  svim trenerima uspjeli smo uskladiti termine treninga svih ekipa. Više od određene pozicije važnije mi je da napredujemo kao ekipa iz tjedna u tjedan. Nastavimo li u ovom tempu ni sam vrh nije  nedostižan .

goran 6

Jeste li zadovoljni sa suradnjom sa ostalim strukturama u klubu ?

 

Suradnja sa ostalim strukturama  jako je pozitivna , sve stvari rješavamo jako brzo i na  zadovoljstvo svih strana . Tu moram istaknuti našeg neumornog tajnika gosp. Liklina  s kojim sam u svakodnevnom kontaktu.

Kada započinjete  sa pripremama za proljtni  dio natjecanja ?

 

 Nastavljamo i dalje trenirati jednom tjedno u dvorani , igrači rade individualno , a prave klupske pripreme započinju 24.01.2015. godine.

goran 7

Za kraj što imate poručiti samim igračima i navijačima kluba ?

 Želim zahvaliti svim navijačima na potpori, ne samo na domaćem terenu već i na gostovanjima , a svima zajedno igračima i navijačima sretne i blagoslovljene Božićne blagdane te puno zdravlja i dobrih utakmica u Novoj 2015. godini.

 Gorane hvala lijepo na vašem strpljenju i razgovoru !

 

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

goran 8

goran 9