Goran Kolarić novi je predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza, uručene plakete umirovljenim profesorima

Međimurski školski sportski savez održao je svoju redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo na čelu s novim predsjednikom Goranom Kolarićem, a za doprinos u razvoju školskog sporta u Međimurju uručene su plakete umirovljenim profesorima  tjelesne i zdravstvene kulture Josipu Zbiljskom, Jadranki Markuš, Vinku Grgiću, Mladenu Dešiću i Vladimiru Novaku.

Međimurski školski sportski savez okuplja 38 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a svojim brojnim aktivnostima potiče zdrav način života i sportski duh među našim učenicima. Međimurska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja ima besplatnu školu plivanja, i to za učenike trećih razreda svih međimurskih osnovnih škola. Program je to koji provodi Međimurski školski sportski savez, a potrebna sredstva osigurana su u županijskom proračunu.

Uz obuku neplivača koja se provodi već više od pola stoljeća, Međimurski školski sportski savez zadužen je i za provedbu školskih sportskih natjecanja koja godišnje okupljaju više od 5 000 učenika.  Povodom početka školske godine, kako bi se školske sportske aktivnosti i dalje nastavile na što kvalitetnijoj razini, održana je skupština MŠSS-a na kojoj su rezimirani rezultati posljednjih godinu dana, a tajnik MŠSS Marin Horvat predstavio je planove za naredno razdoblje.

Uz to, izabrano je i novo vodstvo. Dosadašnjeg predsjednika Aleksandra Puklavca nasljedio je Goran Kolarić koji je u svom govoru nakon imenovanja zahvalio članovima Saveza na povjerenju te poručio da se nada nastavku odlične suradnje. Kontinuiranu podršku radu Saveza pruža Međimurska županija, a skupštini je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio značaj aktivnosti Saveza o čemu svjedoče podaci da svake godine program obuke neplivača završi oko 1200 učenika iz 30 osnovnih škola Međimurske županije.

Međimurje u ovoj godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, a tog priznanja ne bi bilo bez vas, naših profesora tjelesne i zdravstvene kulture i sportskih djelatnika, koji svoj entuzijazam i ljubav prema sportu prenosite na djecu. Danas je više nego ikada važno našim mladima usaditi zdrave navike, a vaš rad nastojimo podržati obnovom i izgradnjom sportske infrastrukture, nabavkom nove opreme i podrškom pri organizaciji brojnih događaja kojima zaista potvrđujemo da Međimurju ne nedostaje sportski duh.“, poručio je župan Posavec.

Pohvale na predanom radom uputio je i glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić koji je istaknuo da je Međimurski školski sportski savez u samom hrvatskom vrhu po organiziranosti, kvalitetnim programima i rezultatima.

Profesori tjelesne i zdravstvene kulture imaju neizostavnu ulogu u provođenju, ne samo školskih sportskih aktivnosti, već i odgoju i obrazovanju učenika, ali i u javnom zdravlju i podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti u društvu, a kako bi im se zahvalilo na savjesnom radu i doprinosu u razvoju školskog sporta u Međimurju, umirovljenim profesorima Josipu Zbiljskom, Jadranki Markuš, Vinku Grgiću, Mladenu Dešiću i Vladimiru Novaku uručene su plakete Međimurskog sportskog saveza.

Skupštini su nazočili i tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec i stručni suradnik za sport u Međimurskoj županiji Nenad Ujlaki.

(tekst i foto: Međimurska županija)