GOLIJADA U HLAPIČINI

                                      NK “MURA” – NK “HAJDUK VINDIJA”

                                                               4 : 6 (1 : 4)

 

U Hlapičini je danas pred oko 200 gledatelja odigran gradski derbi 2.ŽL zapad između  gostiju iz Štrukovca ekipe NK “Hajduk Vindija ” te domaćina ekipe NK ” Mure “.

Prisustvovali smo veoma efikasnoj, žustroj , ali ne previše kvalitetnoj utakmici koja je zbog  velikog broja zgoditaka mogla zadovoljiti gledatelje naročito gostujuće.

Svakako je kuriozitet utakmice taj što su dosuđena čak tri jedanaesterca od koji je samo jedan realiziran . Domaći su jedan od svoja dva realizirali dok gosti svoj nisu.

Ekipa Hajduka sasvim je zasluženo slavila u derbiju jer je cijelo vrijeme bila bolja i homogenija ekipa , naročito u prvom poluvremenu koje su dobili uvjerljivim rezultatom.

Nakon sigurnog vodstva u prvom poluvremenu te povećanju vodstva odmah na početku drugog, gosti se malo opuštaju što koristi domaćin i smanjuje rezultat na 4 :5 što utakmicu čini zanimljivijom, ali u samom finišu  gosti postižu još jedan zgoditak i time rješavaju utakmicu u svoju korist.

 

Ono što nas se neugodno dojmilo to je veoma nekorektan odnos pojedinih domaćih navijača prema igračima svoje ekipe. Ne znamo i nismo tu da nekome pričamo o korektnosti i  odnosima , ali svakako si to dečki ne zaslužuju jer ipak oni svoje slobodno vrijeme i svoj trud ulažu za dobrobit kluba i samog mjesta pa bi se tako i prema njima trebalo odnositi.

Ponosni navijači Hajduka poručuju i drugim gledateljima kako se Hajduk svakako isplati gledati jer na njihovim utakmicama ima puno golova, po desetak bez obzira dobivaju ili gube utakmice.

Još samo da istaknemo da je na klupi pobjedničke ekipe sjedio poznati središćanski trener Darko Rob- Robson , a zanimljivost je da za ekipu Hajduka  nastupa i njjegov sin Kevin Rob.

Kako današnje nogometno popodne u  Hlapičini ne bi bilo previše turobno pobrinuli su se veterani NK   Mure koji su u predigri ovog susreta  pobijedili ekipu  NK Bratstva iz Jurovca sa uvjerljivih 3 : 0.

 

SASTAVI :

 

NK “MURA”  Tkalec ,Lipović , Novak , Braniša , Čurin , Stojko D. , Stojko N. , Telebuh ,     Krnjak ,  Breznik , Vršić      /Vinko , Jekić Horvat / 

 

 

NK ” HAJDUK VINDIJA ” : Jurović D. , Žganec , Hrženjak D. ,Kovačić , Mađarić M. , Jurović T. , Hrženjak L. ,Debelec M. ,Debelec G. , Rob , Mađarić J.    /Zadravec ,Vrbanec , Perišić , Hoblaj, Jambrošić

 

SUCI: Filipčić D. , Puklavec M. , Hrustek F.     DELEGAT : Vlahek  A.

 

                                                                                                (tekst i foto Z. Rihtarec)