GODIŠNJA SKUPŠTINA SREDIŠĆANSKIH RIBIČA 08.02.2015.

Danas ŠRD Mura okuplja više od 2oo športskih ribolovaca.  Društvo gospodari na vodama ribnjaka retencije Selnica-Gornji potok i ribnjaka Športsko rekreacijskog centra Zalešće u Murskom Središću.

Na samom ŠRC Zalešću nalaze se i športski tereni ( igralište za nogomet,odbojku na pijesku, boćalište, viseća kuglana) igralište za djecu ,natkrivena terasa sa klupama i stolovima i mjesto za roštiljanje. Za uređenost ŠRC Zalešća ,Turistička zajednica Međimurske županije dodijelila je ŠRD Mura plaketu Zeleni cvijet.

 
Osim voda na kojima su nositelji gospodarenja brinu i o vodama SŠRD Međimurske županije koje se nalaze na našem području (Napolitanke,Kod vage, Mali Balaton, Šudrana  Hlapičina, Stara Mura, rijeka Mura). Natjecateljska ekipa seniora natječe se u 1. Međimurskoj ligi dok su kadetkinje i juniorke ŠRD Mure više godina učesnice završnice Kup-a HŠRS-a.

2010. juniorka Ana Marija Jurinić osvaja zlatnu medalju i naslov državne prvakinje. Organiziraju niz takmičenja (takmičenje bračnih parova, takmičenje mješovitih parova, Međimurski somić kup, Noćno natjecanje) otvorenih za sve ribolovce. Uz suradnju sa športsko ribolovnim društvima iz Međimurske županije proširena je suradnja i na međunarodni nivo. Uz 9 društava iz Hrvatske, 4 društva iz Mađarske i 5 društava iz Slovenije potpisnici su Deklaracije “Mura nas spaja” i učesnici takmičenja “Mura kup-a”.

Društvo i ove godine održava svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj će članovima, prijateljima, građanima i gostima prezentirati rezultate svog poslovanja, kao i sportske uspjehe koji nisu izostali ni prošle godine.

Skupština će se održati u motelu „Ilonka“ 08.02.2015. s početkom u 9,00 sati. (rt)

ribi 1

ribi 3