GODIŠNJA SKUPŠTINA NK MURE – KREĆU U LOV NA VRH TABLICE

Dana 16.1.2016. godine, održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba MURA. Skupština je održana u prostorijama kluba uz nogometno igralište u Hlapičini, s početkom u 18 sati.

Na sjednici je bilo nazočno 45 članova udruge. Utvrđeno je da sukladno statutu kluba prisutni čine propisani kvorum za rad skupštine, sukladno čl. 23 Statuta udruge.

Predloženi dnevni red:

 1. 1. Izbor radnog predsjedništva
 2. 2. Izbor dva (2) ovjerovitelja zapisnika
 3. 3. Izvještaji o radu:
 • predsjednika
 • blagajnika
 • trenera seniora
 • voditelja veterana
 1. 4. Izvještaj nadzornog odbora
 2. 5. Diskusija po izvještajima
 3. 6. Razno
 4. 7. Domjenak

Predsjednik kluba Dragutin Stojko je otvorio skupštinu kluba i pozdravio sve prisutne, posebno gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, te predstavnike nogometnih klubova Poleta iz Sv. Martina na Muri i Rudara iz Murskog Središća i predložio navedeni dnevni red.

Prijedlog točaka dnevnog reda jednoglasno je prihvaćen.

Ad. 1. Za radnog predsjednika predložen je i izabran Matija Kovačić a za zapisničara Dražen Oletić.

Ad.2. Za ovjerovatelje zapisnika izabrani su Matija Stojko i Vlado Špoljarić.

Ad.3. Predsjednik kluba podnio je izvještaj o radu u protekloj godini:

Predsjednik je prvo istaknuo kako smo u prošloj godini obilježili 50. godina uspješnoj postojanja kluba. Obilježavanje 50. godišnjice odvijalo se kroz tri dana u svečanom, sportskom i zabavnom druženju. Prvog dana je održana svečana sjednica, drugog  nogometni turnir uz pečenje vola na ražnju i zabavu uz popularne CICE (cure iz centra) i trećeg utakmice veterana s generacijom juniora koji su 1997. Postigli veliki uspjeh i došli do finala kupa, te utakmice seniora Mure sa svećeničkom reprezentacijom Hrvatske. Predsjednik se zahvalio svim članovima, prijateljima i sponzorima kluba bez kojih ne bi mogli tako uspješno obilježiti 50. godišnjicu kluba.

Pohvalio je igrače na vrlo ugodnoj atmosferi na tradicionalnoj Murinoj noći.

Bilo je puno aktivnosti na sanaciji nogometnog igrališta što će se nastaviti i u ovoj godini, planira se i sanirati i promijeniti krovište objekta, nabavka nove kosilice i postavljanje tlakovca do rampe, naravno uz podršku grada i sponzora na čemu im unaprijed zahvaljuje. Na kraju je zaželio puno uspjeha, zdravlja i sreće ekipi treneru i cijelom klubu.

Blagajnik Branko Breznik iznio je detaljan izvještaj o financijskom poslovanju kluba kroz godinu, a na konstataciju da je klub u financijskom plusu na kraju godine zaslužio je gromoglasan pljesak prisutnih.

Trener Ivan Zobec preuzeo je vođenje ekipe prije godinu dana. Istaknuo je kako u je u tom trenutku ekipa bila na 13. mjestu i atmosfera u ekipi nije baš bila na nivou. Nakon odrađenih priprema uslijedila je jako uspješna polu sezona. Iako nije rezultatski nije bilo većih pomaka na tablici najveći dobitak je odlična atmosfera između igraća. Nekoliko je igrača napustilo klub i nekoliko je pristupilo klubu u prijelaznom roku i 17.7. su krenule pripreme za tekuću sezonu. U kupu smo stigli do 4. kola i izgubili od Palinovca. Prvenstvo smo završili na 6. mjestu uz 7 pobjeda, 3 remija i 5 poraza. Bilo je dobrih i loših utakmica, a obzirom na prikazanu igru na terenu mogli smo, uz malo sreće, osvojiti još koji bod. Najbolji strijelac ekipe u polu sezoni je Valentino Bogdan sa 14 pogodaka. Na proljeće je cilj ostvariti bolji rezultat od jeseni i plasirati se u gornji dio tablice među prvih pet ekipa, a puno naravno ovisi o samim igračima, njihovom pristupu, zalaganju a pomalo i sreći. Na kraju se zahvalio svim igračima na trudu prikazanom u dosadašnjoj suradnji, upravi i svim prijateljima kluba te svima zaželio puno uspjeha u zacrtanim ciljevima.

Voditelj veterana Zdravko Oletić naglasio je kako su veterani odlično odigrali proljetni dio prvenstva i borili se za vrh, ali jesenski nije bio tako dobar te se trenutno nalaze posljednji na tablici. Odigrali su tradicionalnu prijateljsku utakmicu sa NK Cankovom u Sloveniji i ovom je prilikom zahvalio gradu na donaciji za prijevoz autobusom do Cankove. U proslavi 50. godišnjice kluba veterani su odigrali utakmicu sa generacijom juniora iz 1997. godine. Veterani se samofinanciraju članarinom igrača i posluju pozitivno. Zaželio je više uspjeha u narednoj sezoni uz puno zdravlja i sreće.

Svi izvještaji prihvaćeni su jednoglasno.

Ad.4. Predsjednik nadzornog odbora Nađ Vladimir izvjestio je kako je poslovanje kluba uredno i u skladu s očekivanjima.

Ad.5. Nije bilo diskusije po izvještajima.

Ad.6. Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne i pohvalio i zahvalio klubu na uspješnom 50. godišnjem radu kluba. Naglasio je kako grad prati rad i poslovanje kluba, podržao je obilježavanje 50. godišnjice te će isto tako i dalje podržavati klub u njegovim planovima. Zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu kluba i natjecateljskoj sezoni.

Predstavnik NK poleta Stanko Perčić pozdravio je sve prisutne, zahvalio je na pozivu i  pohvalio dobru i uspješnu organizaciju 50. godišnjice kluba. Istaknuo je kako je suradnja između klubovima dobra i naravno da treba i uvijek težiti ka još boljoj suradnji.

Predstavnik NK Rudara Smiljan Liklin pozdravio je sve prisutne i zaželio klubu puno uspjeha sportske sreće u nastavku sezone.

Predsjednik udruge Dragutin Stojko (foto Z. Rihtarec)

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 060

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 062

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 064

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 068

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 078

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 084

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 087

živi zid , mura hlapučina .murine fotografije 092